Annons

Kritik mot Mariehus sponsring av golfhål

Mariestad "Det sticker i ögonen!" Så kommenterar Hyresgästföreningens Fredrik Marcusson att kommunala Mariehus sponsrar Mariestads golfklubbs satsning på ett golfhål med sjöutsikt.

Mariestads kommunala bostadsbolag Mariehus sponsrar Mariestads golfklubb med 350 000 kronor fördelat på tio år. De första 35 000 kronorna har delats ut i år. För detta kommer Mariehus få ha sin logga på en skylt vid golfhål nummer 13 intill Vänern. Ett golfhål som orsakat rabalder då klubben vill att kommunen ska röja skog så att golfarna får sjöutsikt samtidigt som området gränsar till naturreservatet Sandviken med de naturvårdsintressen som råder där.

– Vi ser detta som varumärkespositionering. I dag har vi många som vill bo hos oss, men vi kan aldrig ta vår position för given. Golfbanan lockar många besökare. Inte minst långväga gäster som vi gärna vill locka att flytta till Mariestad. Därför är den en bra plats att marknadsföra Mariehus på, säger Mariehus vd Jari Lalli och fortsätter:

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Precis som golfklubben så marknadsför vi oss med vårt sjönära läge. Därför passar det särskilt bra att synas vid hål 13.

Men alla är inte lika nöjda. Fredrik Marcusson är aktiv för Hyresgästföreningen i Mariestad.

– Det sticker i ögonen! Att Mariehus lägger pengar på ett golfhål är helt fel. Hur många av Mariehus hyresgäster spelar golf? Och hur kommer den här satsningen hyresgästerna till del? Det är frågor som vi får ta upp när vi träffar Mariehus nästa gång, säger han.

Läs ocksåDin hyra sponsrar föreningar och festivaler

När Hem & Hyra berättar om kritiken för Mariehus vd Jari Lalli svarar han så här:

Annons

– Våra sponsorpengar går inte bara till bygget av golfhål nummer 13 utan till golfklubbens hela verksamhet. Att vi över huvud taget sponsrar golf beror på att vi vill fånga in så många grupper och åldrar som möjligt i vår sponsring. Vi ger pengar till ungdomshockeyn, där många killar är aktiva, till innebandyn, där många tjejer är med, och så till golfen, där vuxna och äldre deltar.

– Dessutom har vi ett samarbete med föreningarna som heter Mariehus Akademi. Här är målet är att sänka trösklarna in i föreningslivet. Att få barn och unga i grupper som annars inte tar sig in i idrottsklubbarna att hitta dit och känna sig hemma. Det kan handla om barn från andra kulturer och från socialgrupper där idrottsaktiviteter inte kommer så naturligt.

Läs ocksåVärdar i väst sponsrar för miljoner

Hur många av era hyresgäster får direkt nytta av att ni sponsrar golfklubben?

– Cirka tio procent av golfklubbens medlemmar bor i våra lägenheter.

Spelar du golf själv?

Annons

– Ja, men jag är ingen vidare bra spelare.

 

 

Läs också Hyrespengar går till elitklubben Gårdstensbostäder sponsrar mest per lägenhet Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.