Annons

Linnea kan få 500 kronor i hyreshöjning

Sollentuna Linnea Svensson betalar runt 1 400 kronor mer i hyra än vad hon får i pension. Nu vill Sollentunahem höja hyran med sex procent. – Jag klamrar mig kvar så länge jag kan, säger hon.
För sex år sedan sålde Linnea Svensson villan i Viby och flyttade in i den nybyggda trean vid torget i Rotebro.
Sedan dess har hon levt på intäkterna från husaffären. Pensionen täcker inte ens hyran.
– Jag vet inte hur länge jag klarar mig, Dessutom har de nyligen tagit bort förmåner som postlåda i trappen, gästparkering och kabel-tv, säger Linnea Svensson.
 
Nu begär alltså det kommunala bostadsbolaget, med cirka 6 000 lägenheter, en av de högsta hyreshöjningarna i Stockholmsregionen.
– Det är väldigt högt för ett bolag som står så finansiellt starkt, och överraskande om man jämför med övriga bolag i regionen, säger Gabriella Eriksson, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.
 
Bolaget menar att det är de senaste årens låga hyresökningar som motiverar höjningen, att räntekostnaderna har ökat och att taxorna för el, sopor och vatten har blivit högre.
 
Linnea Svensson är nöjd med sin lägenhet och vill inte flytta.
– Som 89-åring slipper jag gärna att flytta till en etta.​

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.