HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lotten avgör i Ronneby

Ronneby Någon gång under första halvåret 2019 beräknar Ronnebyhus att sätta spaden i jorden för omkring 85 nya lägenheter i centrala Ronneby. Lägenheterna kommer att lottas ut bland dem som anmält intresse.
Foto: Ronnebyhus/Aloco arkitektbyrå/3D vision
Det här är Ronnebyhus vision av hur det är tänkt att de nya hyreshusen ska se ut i stadsdelen Kilen i centrala Ronneby. Vattnet i förgrunden är Ronnebyån.

Ronnebyhus nybyggnadsprojekt fortsätter i den nya stadsdelen Kilen, som ligger vid Ronnebyån mellan Brunnsparken och stadens centrum.

En partnerupphandling har gjorts och det blev Peab i fas ett för att eventuellt även fortsätta med fas två. Om en och en halv månad väntas styrelsen kunna ta ställning till en kalkyl för projektet.

Läs också"Bristen måste byggas bort"

Det kommer att bli tre huskroppar. En på fyra våningar, en på fem våningar och en på sex våningar. Två av husen är sammanbyggda.

– Volymmässigt har vi allt klart. Det vi nu tittar på är hur stora lägenheterna ska vara. Ambitionen är att det blir 80–90 lägenheter. Det vi också måste lösa är parkeringsplatser. Ju fler lägenheter, ju fler parkeringar behöver vi, berättar Peter Persson, vd för Ronnebyhus.

Enligt detaljplanen ska det vara åtminstone en halv parkeringsplats per lägenhet.

Läs också"Det går att bygga billigare"

– Vi kommer att behöva fler än så. Vi tror att bland våra kommande hyresgäster finns det många som lämnar sin villa för att flytta till oss och de sitter förmodligen med en eller två bilar. Det här är ett landsbygdsproblem. Vi måste anpassa oss till verkligheten och leva upp till de krav som våra framtida hyresgäster har, säger Peter Persson.

I veckan hölls ett styrelsemöte som tog beslut om att mer formellt börja ta emot intresseanmälningar. Sedan tidigare har folk hört av sig spontant, vilket innebär att listan består av drygt 60 personer i dagsläget.

– Sedan, när vi har en färdig utformning och planskisser, kommer vi bjuda in alla intresserade till lottning. Det går att anmäla sig till en tvåa om det bara är det man är intresserad av. Men det går även att anmäla sig till tvåa, trea och fyra, om man är intresserad av alla storlekar. Det blir totalt tre lottningar. Vi har kört så här tidigare, för ett trygghetsboende, och det fungerade jättebra, säger Peter Persson.

Läs också"Bostadsbristen är ett stort problem"

Förutom Kilen är Ronnebyhus även på gång med tio nya marklägenheter i Bräkne-Hoby. Planerad byggstart där är vid årsskiftet, om vädret så tillåter.

Läs också Första kooperativa trygghetsboendet i Nässjö Göteborg sämst på att bygga hyresrätter - igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.