HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Maria Ilves: Jag har ingen aning om vad vi misstänks för

Västra Götaland Via mejl fick Maria Ilves, ledamot i regionstyrelsen i Västra Sverige, reda på att hon fråntagits sitt uppdrag. Hon säger sig inte ha en aning om vad det är för ekonomiska oegentligheter hon och övriga styrelsen misstänks för.
Foto: Gustaf Görfelt
Ovetande. Maria Ilves, säger sig inte ha någon aning om vad det är för oegentligheter hon och övriga i regionstyrelsen Västra Sverige misstänks för.

Maria Ilves, ledamot i regionstyrelsen i Västra Sverige, och aktiv inom Hyresgästföreningen sedan 13 år tillbaka, fick reda på att hon och övriga styrelsen misstänks för ekonomiska oegentligheter via mejl en knapp timme innan Hem & Hyra publicerade nyheten.

– Det kom som en total nyhet för mig. Jag har ingen aning om vad för ekonomiska oegentligheter vi misstänks för. Men självklart kommer jag att delta i utredningen fullt ut. Har jag gjort några fel kommer jag att ta konsekvenserna av det, säger hon.

Läs ocksåFörre ordföranden deltog i beslut att peta styrelse

Maria Ilves betonar vikten av att hyresgäströrelsen inte splittras.
– Jag har älskat mitt uppdrag i regionstyrelsen. Självklart är jag väldigt ledsen. Men det viktiga nu är att ta det lugnt och låta processen ha sin gång. Som utomstående måste man ju undra vad som pågår inom Hyresgästföreningen.

För två veckor sedan kom en debattartikel i GT där en av regionstyrelsens ledamöter gick till angrepp mot Kristofer Lundberg. Hur har stämningen varit inom regionstyrelsen?
– Bra, vi har haft olika uppfattningar, men det har vi kunnat diskutera på ett sakligt och konstruktivt sätt.

Hade du vetskap om att debattartikeln skulle komma?
– Nej, det kom som en överraskning.

Läs ocksåKristofer Lundberg om frysboxen – ”en odemokratisk kupp”

Hem & Hyra har även försökt att nå Pia Fridström, som både sitter i regionstyrelsen för Västra Sverige och i förbundsstyrelsen. Hon var tvungen att lämna mötet när förbundsstyrelsen beslutade att frånta regionstyrelsen sina befogenheter. Pia Fridström har inte svarat i telefon eller på sms.

Läs också Regeringen kartlägger hotellägenheter: ”otroligt välkommet första steg” Maria tog striden mot hotellhusvärden – slipper vräkas efter hovrättsbeslut Hyresvärd anklagas för att skälla och spionera på hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.