Annons

Modul-lägenheter i Timrå släpps idag

Timrå Amastens lägenhetsmoduler från Shanghai poppar upp i allt snabbare takt. Från hamn till nyckel tar det tre månader. I november invigdes de första i Umeå, i höst kan hyresgäster flytta in i Timrå och om ett år i Örnsköldsvik.

Riki Bostad är ett dotterbolag till Fastighetsbolaget Amasten, som har som mål att smälla upp 1 000 nya lägenheter runt om i landet på så kort tid som möjligt.

Husen, med Ikea-inredning, byggs i moduler i en fabrik utanför Shanghai. Sedan skeppas de över till Sverige, en resa på ungefär 45 dagar, för att sedan likt legobitar sättas ihop och lyftas på plats.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lägenheterna är främst hyresrätter än så länge, men en del säljs även som bostadsrätter.

Det första färdiga Riki-huset med 44 hyresrätter invigdes i november 2018 i Umeå. I Örnsköldsvik planeras 70 stycken bli färdiga till nästa vår och idag släpptes 48 lägenheter i Timrå på hemsidan, med inflytt i september.

Och någon oro för att inte fylla nybygget i Timrå tycks inte förvaltningschef Mikael Rånes, Amasten, hysa.

Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

– Det har varit stort intresse på lägenheterna, vilket är jättekul! Det nya Riki-huset kommer ha ett perfekt läge i centrala Timrå, med nära till allt och de flesta lägenheter har havsutsikt, säger Rånes.

Den snabba byggprocessen gör inte heller avkall på kvaliteten, anser Stig Svedberg, fastighetsägare i Sundsvall som köpt in sig i företaget.

– Nej nej, det här är jättefina hus! Bättre än de flesta nybyggen skulle jag vilja säga. Det är parkettgolv, helkaklade badrum med golvvärme, tvättmaskin och torktumlare och balkong, säger Svedberg.

Annons
Läs ocksåMögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksidaEn barnsäng i en vindsskrubb utan fönster, ett nedgånget hus och en madrass mitt i ett kök.

 

Hyrorna är däremot något oklara. För varje objekt i Timrå har två alternativa hyror satts, beroende på om projektet får investeringsstöd eller inte.

”Därav kommunicerar vi två olika hyresnivåer, för att öppet och transparent visa skillnaden mellan marknadshyresnivån och hyresnivån med statligt investeringsstöd”, skriver Amasten på sin hemsida.

Förutom hyran bekostar hyresgästen sin egen förbrukning av el och varmvatten.

 

Månadshyror i Timrå inklusive och exklusive investeringsstöd:

1 rok 33,0 kvm 4797 – 5 578 kronor

Annons

1 rok 34,0 kvm 4 868 – 5 662 kronor

2 rok 44,0 kvm 6 014 – 6 994 kronor

2 rok 45,0 kvm 6 085 – 7 077 kronor

3 rok 69,0 kvm 8 090 – 9 408 kronor

3 rok 70,0 kvm 8 161 – 9 491 kronor

Läs också 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.