HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nerprutad höjning i Skövde

Västra Götaland Yrkandet låg på 1,52 procent. Höjningen blir 0,75 i år och lika mycket 2018. "Vi gjorde en helhetsbedömning av Skövdebostäders ekonomi och lyckades pruta ner hyreshöjningen".
Foto: Monica Andersson Bogsjö
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det säger Magnus Elsing, chef för Hyresgästföreningens förhandlingsenhet i region BohusÄlvsborg-Skaraborg.

Överenskommelsen är tvåårig och innebär att hyrorna för Skövdebostäders bostäder och lokaler höjs med 0,75 procent från 1 januari i år och lika mycket nästa år. I ett pressmeddelande från det allmännyttiga bolaget kommenterar vd:n Dan Sandén uppgörelsen så här:

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

– Det känns bra att ha kommit överens för två år. Det är bra både för hyresgästerna och för oss. Hyreshöjningen är att betrakta som mycket rimlig då de faktiska kostnadsökningarna för drift och underhåll överstiger hyreshöjningen. Detta innebär utmaningar då vi måste fortsätta arbeta med effektiviseringar och kostnadsbesparingar i verksamheten och samtidigt upprätthålla vår höga nivå på service och produkt.

Är Hyresgästföreningen nöjd med uppgörelsen?

Annons

– Egentligen hade vi inte velat ha någon hyreshöjning alls. Men vi är nöjda, så till måtto, att vi förhandlat oss till den lägsta hyreshöjning vi kunde få, säger Magnus Elsing.

Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.

Inledningsvis yrkade Skövdebostäder på en genomsnittlig hyreshöjning på 1,52 procent.

– Vi lyckades pruta ner höjningen genom att göra en helhetsbedömning av bolagets ekonomi och visa att de effektiviseringar man gjort medfört att kostnadsökningarna på flera poster varit blygsamma, säger Elsing.

Annons

 

Läs ocksåBeskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i GöteborgSGS vill höja studenternas hyror med 8,7 procent. Det motsvarar 522 kronor mer i månaden för en studentlya som i dag kostar 6 000 kronor.
Pengar i en portmonnä.
Läs också Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.