Annons

Nöjda deltagare efter förbundsstämman

Nyheter Hyresgästföreningens förbundsstämma som avslutades på söndagen blev en framgång för förbundsstyrelsen och för de nya mötesformerna.

150 ombud från hela Sverige har i helgen diskuterat 70 motioner, andra förslag och bostadspolitiska frågor. Det mesta har gått förbundsstyrelsens väg utan problem.

Omvalda ordföranden Barbro Engman sammanfattar stämman så här:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det har varit gott humör och framtidstro. Samtidigt märker vi att frågorna om renoveringar, ombyggnader och höga hyror är aktuella överallt, inte bara i tillväxtorterna.

I de allra flesta fall röstade stämman igenom förbundsstyrelsens förslag till beslut. Motioner om att sänka regionernas avgifter till Riksförbundet avslogs till exempel utan särskild debatt.

– Det var skönt. Det känns som att vi allt tydligare är en och samma organisation, säger Barbro Engman.

Annons
Läs ocksåStämman framgång för Mitt

För 43 av ombuden var det första gången de var med på Hyresgästföreningens stämma. Emma Johansson, 24, från Uddevalla, var en av dem.

– Jag tycker det har varit spännande. Jag visste ju inte vad jag skulle förvänta mig, men det har fungerat bra, säger hon.

Den nya mötesformen, där ombuden placerades runt mindre bord och fick diskutera frågorna i gruppen innan de togs upp till beslut, var bra, tycker Emma Johansson.

Läs ocksåTummen ner för Stefan Attefall

– Vi var en väldigt blandad grupp och man lär sig mycket av de som har varit med länge. Samtidigt blev det lättare att prata själv när man lärde känna varandra.

Annons

Välj artikel till höger eller klicka på en länk nedan för att läsa mer om årets stämma:

Fler kvinnor i nya förbundsstyrelsen
Så här tycker ombuden
”Dags att skrota hyrskatten”
Rösträtt slopas för familjemedlemmar
Barbro kvar som ordförande
”Det behövs ett bostadsdepartement”

Förbundsstämman är öppnad

Läs också Så här tycker ombuden Rösträtt slopas för familjemedlemmar Dags att slopa hyrskatten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.