Annons

Stämman framgång för Mitt

Dalarna Hallå där Lisa Nilsson i Mora! Du och de andra ombuden från region Mitt fick gehör för de flesta av era motioner på förbundsstämman...

… ja det var roligt och vi hade förberett oss noga innan, vi hade ett tiotal motioner med oss.

Ni har motionerat om bostadsförmedlingar på nätet, bostadsdepartement, barns utsatthet och ROT-avdrag, bland annat. Vilken motion tycker du själv är den viktigaste?

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det allra viktigaste är att regeringen tillsätter en bostadsminister så det blir någon ordning! Det fungerar inte att ha det uppdelat som nu. Som nummer två kommer att Förbundsstyrelsen nu fick i uppdrag att arbeta fram en nationell handlingsplan med ett helhetsgrepp på problemet med barn som lever i ekonomiskt utsatta familjer. Barn vräks i Sverige i dag och det är väldigt olyckligt.

Ni fick också stämmans bifall på en motion om webbaserade bostadsförmedlingar!?

Annons

– Ja, den motionen kom från Södermanland och frågan har varit aktuell länge. Nu när det mesta, ja allt, är webbaserat vill vi att det inrättas bostadsförmedlingar på nätet där man kan hitta alla lediga lägenheter hos alla sorters hyresvärdar på varje ort.

Läs ocksåTummen ner för Stefan Attefall

Och ni hade också motionerat om ROT-avdrag för hyreslägenheter?

– Ja, ROT-avdraget är viktigt och finns ju för egnahem och bostadsrätter redan. Självklart ska samma avdrag gälla för hyresrätter. I dag är det ju 2 000 kronor dyrare i månaden att bo i hyresrätt på grund av alla subventioner de andra boendeformerna får. Dessutom tycker vi att hyresgäster måste få mer att säga till om vid ombyggnationer.

Annons

Är det något mer du vill nämna om stämman?

Läs ocksåNöjda deltagare efter förbundsstämman

– Ja, jag är mycket glad att Barbro Engman sitter kvar i fyra år till! Hon gör verkligen ett mycket bra jobb. 

Läs också Så här tycker ombuden Rösträtt slopas för familjemedlemmar Dags att slopa hyrskatten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.