HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nu kommer Kanal 5 tillbaka i tv-rutan

Nyheter Sedan den 1 september har miljontals Comhem- och Boxerkunder varit utan Kanal 5 på grund av förhandlingar. Men nu kommer kanalerna tillbaka igen meddelar parterna i konflikten.
Foto: Pixabay/Montage

Hem & Hyra har tidigare skrivit om hur 4,5 miljoner svenskar varit utan Kanal 5 och ett antal ytterligare tv-kanaler från Discovery Networks Sweden. Pågående förhandlingar mellan Discovery och operatören Comhem/Boxer strandade och gjorde att kanalerna släcktes ner vid midnatt den 31 augusti, då det befintliga avtalet löpte ut.

I två veckor har dessa kanaler alltså saknats i operatörens utbud, vilket påverkat även hyresgäster med det analoga grundutbudet från Comhem. Samtliga kunder har kompenserats med andra kanaler under tiden, men den som velat se på just Discoverys kanaler har hänvisats till annat håll.

Läs ocksåDärför kan du inte se Kanal 5 längre

Men på onsdagskvällen meddelade parterna i förhandlingen att de nått en överenskommelse och att kanalerna kommer tillbaka. Kanalerna som åter går att se är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discoverykanalerna, Animal Planet, Eurosport 1 och 2 samt TLC.

– Vi ber våra kunder om ursäkt för att de har drabbats av vår och Discoverys oförmåga att komma överens och vi tackar våra kunder för det tålamod de visat under denna tid. Det var första gången under Com Hems mer än 30 åriga historia som vi drabbats av en sådan här konflikt, säger Comhems vd Anders Nilsson i ett pressmeddelande.

Läs också Elräkningar på 7 000 för en etta – nu vill kommunen vräka 53-åringen Värden fixade inte uttaget – två år med elchocker för Carina Mehdi och hans dotter satt fast i hissen i 45 minuter – "kan hända igen" Underkända hissar körs trots förbud: "Folk kan skadas och till och med dö"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.