Annons

Ny oas skapas i Skäggetorp

Linköping Ett sex hektar stort grönområde i Skäggetorp ska bli en ny oas som gör området vackrare och som ska underlätta kontakten mellan människorna.

​Det handlar om att socialt stärka området genom att göra det vackrare, tryggare, mera funktionellt och kanske roligare.

Linköpings stadsträdgårdsmästare Lise-Lotte Johansson berättar om stora planer för ett stort område.

Annons

– Det finns redan en del på området som förstås ska vara kvar. Men det är resten, där det i dag bara är högt gräs, som vi planerar för. Det är till stor del orört, säger hon.

Annons
Området ska förvandlas i samarbete med de boende och med olika organisationer. Alla får tycka till utifrån ett skissat förslag som ska tas fram snart.
– Tanken är att människor faktiskt ska nyttja hela området, säger Lise-Lotte Johansson.
Odlingsyta, grillplats, picknickutrymme. Ja vad det blir vet man inte men idéerna har börjat gro.
– Vi får vänta och se vad folk tycker och vi måste utnyttja all den kunskap som säkert finns i området.
Skäggetorp är en plats där människor från olika kulturer och länder möts. Det långsiktiga målet med att göra om grönområdet är att skapa social integration.
– Där ska man kunna komma i dialog med varandra. Och man ska kunna känna trygghet och stolthet över det område man bor i och även känna delaktighet och engagemang, säger Lise-Lotte Johansson.
Under 2011 kan arbetet så sakteliga påbörjas. När det blir spade i jorden är inte klart och inte hur resultatet ska se ut.
– Vad som helst kan hända. Det här är jätteintressant, tycker Lise-Lotte Johansson.
Projektet kommer att ingå i ett europeiskt nätverk som Trädgårdsföreningen i Linköping redan är medlem i. Linköpings kommun bekostar större delen av projektet, men det kan också finnas möjlighet att få pengar från EU.

Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 De kämpar i motvind för att bli fler Områden kan strykas från lista 25 000 steg för ett tryggare Ryd Allt färre brott i utsatta områden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.