Annons

Ny oas skapas i Skäggetorp

Linköping Ett sex hektar stort grönområde i Skäggetorp ska bli en ny oas som gör området vackrare och som ska underlätta kontakten mellan människorna.

​Det handlar om att socialt stärka området genom att göra det vackrare, tryggare, mera funktionellt och kanske roligare.

Linköpings stadsträdgårdsmästare Lise-Lotte Johansson berättar om stora planer för ett stort område.

Annons

– Det finns redan en del på området som förstås ska vara kvar. Men det är resten, där det i dag bara är högt gräs, som vi planerar för. Det är till stor del orört, säger hon.

Annons
Området ska förvandlas i samarbete med de boende och med olika organisationer. Alla får tycka till utifrån ett skissat förslag som ska tas fram snart.
– Tanken är att människor faktiskt ska nyttja hela området, säger Lise-Lotte Johansson.
Odlingsyta, grillplats, picknickutrymme. Ja vad det blir vet man inte men idéerna har börjat gro.
– Vi får vänta och se vad folk tycker och vi måste utnyttja all den kunskap som säkert finns i området.
Skäggetorp är en plats där människor från olika kulturer och länder möts. Det långsiktiga målet med att göra om grönområdet är att skapa social integration.
– Där ska man kunna komma i dialog med varandra. Och man ska kunna känna trygghet och stolthet över det område man bor i och även känna delaktighet och engagemang, säger Lise-Lotte Johansson.
Under 2011 kan arbetet så sakteliga påbörjas. När det blir spade i jorden är inte klart och inte hur resultatet ska se ut.
– Vad som helst kan hända. Det här är jätteintressant, tycker Lise-Lotte Johansson.
Projektet kommer att ingå i ett europeiskt nätverk som Trädgårdsföreningen i Linköping redan är medlem i. Linköpings kommun bekostar större delen av projektet, men det kan också finnas möjlighet att få pengar från EU.

Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 De kämpar i motvind för att bli fler Områden kan strykas från lista 25 000 steg för ett tryggare Ryd Allt färre brott i utsatta områden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.