Annons

Nya ägare drömmer stort om Herrgården

Malmö Victoria Park AB har allas ögon på sig när de tar över skandalhusen på Herrgården. "Jag är medveten om det", säger Greg Dingizian, vd för Victoria Park AB.

Strax före midnatt i går blev affären klar som innebär att hyresgästerna i 867 lägenheter i omskriva Herrgården på Rosengård får en ny malmöbaserad hyresvärd i Victoria Park AB. Det är bolagets andra förvärv i år. Tidigare i höstas köpte man Öresundsgården i Limhamn.

På en välbesökt presskonferens förlagd på allaktivitetshuset Drömmarnas hus intill bostadsområdet Herrgården berättade Greg Dingizian, vd för Victoria Park, om sina drömmar för området utan att nämna några konkreta planer. Klart är i alla fall att målsättningen en familj-ett kontrakt gäller. De överbefolkade husen ska snart vara ett minne blott.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi måste få ner antal boende och den som har kontraktet ska också vara den som bor i lägenheten. Jag vet inte ens hur många som bor i området men jag har hört minst 5 000 i hus som är avsedda för 2 000-2 500 personer, säger Greg Dingizian.

Presskonferensen var välbesökt. Vid podiet satt förutom Greg Dingizian även Dave Borg, chef på miljöförvaltningen, och Bengt Hersler, närpolischef i området. I publiken fanns Eva Ahlgren, stadsdelschef, och Andreas Konstantinides (S), ordföranden i stadsdelensnämnden, som lovordade ägarbytet.

– Vi är så positiva och glada inför det här. Vi hoppas på ett gott samarbete och önskar Victoria Park lycka till, säger Andreas Konstantinides.

Läs ocksåHyresgästföreningens fritidsgård på Herrgården läggs nedHerrgården på Rosengård

Greg Dingizian vill också starta boskola för de boende, något som Hyresgästföreningen redan driver i området.

– Vi finns där ute och driver både boskola, kvinnogrupp, fritidsgård och Hälsans hus. Det har varit många rykten i området om den här försäljningen och det är bra att det har fallit på plats. Nu får vi se hur det går, säger Sten Lundström, lokal utvecklingschef på Hyresgästföreningen i södra Skåne.

Annons

Greg Dingizian hymlar inte om att det finns pengar att tjäna och det är också därför man har köpt husen. För att det ska bli en bra affär krävs dock både närvaro och långsiktighet.

Läs ocksåBo-coacher på Herrgården - värdens vinst

– Vi är väl medvetna om vad det är för hus vi har köpt. Men det är inte bara tegelstenar, dörrar och fönster  för oss. Det här är en plats där det bor människor och vi vill göra det här till en bättre plats att bo på, säger Greg Dingizian.

Han fick flera gånger frågor om hur den förbättringen ska genomföras men vill inte svara på det.

– Vi vet att vi måste in med mycket pengar i husen och vi kommer att vara närvarande. Så klart finns det massor med idéer men jag vill inte gå in på det nu, säger Greg Dingizian.

– Många talar om att bussa barn härifrån men jag vill få hit Malmöbon. Jag vill att Malmöbon ska känna att Rosengård är en del av Malmö och något som man är stolt över, forsätter han.

Det var inte bara stadsdelens ordförande som hade höga förväntningar på affären. Även närpolischef Bengt Hersler var nöjd.

Annons

– En förutsättning för att lyckas med vårt arbete är trygghet i boendet för våra invånare. Och det får vi med ett långsiktigt ägande. Det är inte alltid enkla problem att lösa här men situationen blir allt bättre på Rosengård. Vi tar sakta små steg, säger Bengt Hersler.

Läs mer:

Victoria Park köper skandalfastigheter på Herrgården

Läs också Föreningens frontfigur på Herrgården går i pension Hyresgästerna är hoppet på utsatta Herrgården Efter morden - polis och boende träffades i Rosengård

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.