Annons

Nya bostäder i Skänninge läggs på is efter hyreskritik

Skänninge Bostadsbolaget i Mjölby lägger planerna på 15 nya lägenheter i Skänninge på is. Detta efter att en undersökning visat att de blivande hyresgästerna tycker att hyran blir för hög.
Foto: Jenny Knutsson
Bostadsbolagets planerade nybygge i Skänninge skjuts på framtiden.

Kommunala Bostadsbolaget har märkt en ökad efterfrågan på bostäder i Skänninge och började därför planera för att bygga 15 radhuslägenheter. Dessa skulle uppföras på en gräsyta vid Mjölbygatan-Tivoligatan, intill livsmedelsbutiken Östenssons.

Men nu står det klart att projektet inte blir av, i vart fall inte just nu.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bostadsbolaget gör ofta marknadsundersökningar inför kommande nybyggen, så även i Skänninge. Resultatet fick bolaget att backa.

– Intresset är stort. Av 600 svar så var 300 intresserade, men det är flera som skriver att det är för dyrt, säger Bostadsbolagets vd Torbjörn Olsson.

Annons

Hyran är inte förhandlad med Hyresgästföreningen eftersom projektet fortfarande är i ett så tidigt skede. Men Bostadsbolagets beräkningar visar att fyrarumslägenheterna skulle kosta ungefär 13 000 kronor i månaden.

Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

– Det verkar vara för mycket i Skänninge, så vi vågar inte starta upp projektet, säger Torbjörn Olsson.

Han betonar att det inte betyder att Bostadsbolaget helt gett upp planerna på att bygga på tomten. Däremot vill man vänta.

Annons

– Sabo håller på med en ramavtalsupphandling av radhusliknande lägenheter. Vi väntar på den så får vi se, säger Torbjörn Olsson.

Läs ocksåMögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksidaEn barnsäng i en vindsskrubb utan fönster, ett nedgånget hus och en madrass mitt i ett kök.

Sabo är de kommunala bostadsföretagens paraplyorganisation. Runt om i landet byggs så kallade kombohus, som är prispressade typhus som Sabo har upphandlat centralt. De hustyper som finns tillgängliga i dag är mer traditionella flervåningshus, men Sabo arbetar alltså även med andra alternativ.

Läs också 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.