HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya hyror för 800 lägenheter i Lindesberg

Lindesberg Hyresgäster i 800 lägenheter hos privatvärdar i Lindesberg har fått nya hyror. Kan påverka hyrorna för allmännyttan.
Foto: Anna Rytterbrant
Närmare 300 lägenheter säljs av Libo till den privata hyresvärden Akka Egendom.

Hyresgästföreningen har kommit överens om nya hyror för drygt 800 lägenheter ägda av privata fastighetsägare i Lindesberg. De företräddes av Fastighetsägareföreningen, FÄF.

De nya hyrorna höjs med 1,18 procent från 1 april 2018.

Läs ocksåKampen mot marknadshyror i norr fortsätter

– Har man en hyra på 6000 kronor så får man en höjning på drygt 70 kronor i månaden, säger Marcus Johansson som är förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

– Det är en rimlig nivå på höjning tycker vi. Man kan säga att det var hårda men konstruktiva förhandlingar. Värt att notera är Lindesbergsbostäders krav som ligger på cirka 180 kronor i månaden i höjning. De valde ju att stranda så där avvaktar vi fortfarande Hyresmarknadskommitténs förslag, säger Marcus Johansson.

Kommer uppgörelsen med de privata fastighetsägarna spela roll för Hyresmarknadskommittén?

– Jag tror att det kan komma att tas i beaktande av dem att det finns uppgörelser som ligger lägre på samma ort. Det rör sig trots allt om så många som 800 lägenheter. Det hade varit skillnad om det handlade om 15. Men det ska bli intressant att se, säger Marcus Johansson till Hem & Hyra.

Läs ocksåElpriset ökar mest – här är kommunala avgifter dyrast
Läs också Timråbos solskensprojekt Skarp kritik när Halmstad kommun fakturerar HFAB på avgift i miljonklassen Vägledning för rimligare hyreskrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.