Annons

Nya hyror för 800 lägenheter i Lindesberg

Lindesberg Hyresgäster i 800 lägenheter hos privatvärdar i Lindesberg har fått nya hyror. Kan påverka hyrorna för allmännyttan.
Foto: Anna Rytterbrant
En misstro mellan Hyresgästföreningen och Lindesbergsbostäder har lett till att den partsammansatta Hyresmarknadskommittén, HMK, har bestämt hyreshöjningen för 2019. Samtidigt har HMK ensidigt beslutat om 2020 års höjning, vilket är ovanligt.

Hyresgästföreningen har kommit överens om nya hyror för drygt 800 lägenheter ägda av privata fastighetsägare i Lindesberg. De företräddes av Fastighetsägareföreningen, FÄF.

De nya hyrorna höjs med 1,18 procent från 1 april 2018.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Har man en hyra på 6000 kronor så får man en höjning på drygt 70 kronor i månaden, säger Marcus Johansson som är förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Annons

– Det är en rimlig nivå på höjning tycker vi. Man kan säga att det var hårda men konstruktiva förhandlingar. Värt att notera är Lindesbergsbostäders krav som ligger på cirka 180 kronor i månaden i höjning. De valde ju att stranda så där avvaktar vi fortfarande Hyresmarknadskommitténs förslag, säger Marcus Johansson.

Kommer uppgörelsen med de privata fastighetsägarna spela roll för Hyresmarknadskommittén?

– Jag tror att det kan komma att tas i beaktande av dem att det finns uppgörelser som ligger lägre på samma ort. Det rör sig trots allt om så många som 800 lägenheter. Det hade varit skillnad om det handlade om 15. Men det ska bli intressant att se, säger Marcus Johansson till Hem & Hyra.

Annons
Läs ocksåMiljonbidrag ska ge guldkant till äldre – men boende undrar hur pengarna används: "Jag känner mig lurad"Två bilder. Den till vänster visar fasaden på ett större flerbostadshus. Den till höger ett äldre par som går nerför en trapp.
Läs också Här går de mot trenden - nästa års hyreshöjning redan klar: "Skönt" Undvik namnfällan på kontraktet när du tar strid om överhyra: ”Måste dubbelkolla” Hyrde ut rum i smyg – i hyresfemma som socialtjänsten betalade: "Undanhöll uppgifter" Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.