Annons

Nya hyror för 800 lägenheter i Lindesberg

Lindesberg Hyresgäster i 800 lägenheter hos privatvärdar i Lindesberg har fått nya hyror. Kan påverka hyrorna för allmännyttan.
Foto: Anna Rytterbrant
En misstro mellan Hyresgästföreningen och Lindesbergsbostäder har lett till att den partsammansatta Hyresmarknadskommittén, HMK, har bestämt hyreshöjningen för 2019. Samtidigt har HMK ensidigt beslutat om 2020 års höjning, vilket är ovanligt.

Hyresgästföreningen har kommit överens om nya hyror för drygt 800 lägenheter ägda av privata fastighetsägare i Lindesberg. De företräddes av Fastighetsägareföreningen, FÄF.

De nya hyrorna höjs med 1,18 procent från 1 april 2018.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Har man en hyra på 6000 kronor så får man en höjning på drygt 70 kronor i månaden, säger Marcus Johansson som är förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Annons

– Det är en rimlig nivå på höjning tycker vi. Man kan säga att det var hårda men konstruktiva förhandlingar. Värt att notera är Lindesbergsbostäders krav som ligger på cirka 180 kronor i månaden i höjning. De valde ju att stranda så där avvaktar vi fortfarande Hyresmarknadskommitténs förslag, säger Marcus Johansson.

Kommer uppgörelsen med de privata fastighetsägarna spela roll för Hyresmarknadskommittén?

– Jag tror att det kan komma att tas i beaktande av dem att det finns uppgörelser som ligger lägre på samma ort. Det rör sig trots allt om så många som 800 lägenheter. Det hade varit skillnad om det handlade om 15. Men det ska bli intressant att se, säger Marcus Johansson till Hem & Hyra.

Annons
Läs ocksåJurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd"
Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Efter fjärrvärmechocken - bostadsbolaget gläds åt Konkurrensverkets besked: ”Vi ser det som en vinst” Rikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.