HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya hyror för 800 lägenheter i Lindesberg

Lindesberg Hyresgäster i 800 lägenheter hos privatvärdar i Lindesberg har fått nya hyror. Kan påverka hyrorna för allmännyttan.
Foto: Anna Rytterbrant
Närmare 300 lägenheter säljs av Libo till den privata hyresvärden Akka Egendom.

Hyresgästföreningen har kommit överens om nya hyror för drygt 800 lägenheter ägda av privata fastighetsägare i Lindesberg. De företräddes av Fastighetsägareföreningen, FÄF.

De nya hyrorna höjs med 1,18 procent från 1 april 2018.

Läs ocksåÖvikshems uthyrning lönar sig bäst

– Har man en hyra på 6000 kronor så får man en höjning på drygt 70 kronor i månaden, säger Marcus Johansson som är förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

– Det är en rimlig nivå på höjning tycker vi. Man kan säga att det var hårda men konstruktiva förhandlingar. Värt att notera är Lindesbergsbostäders krav som ligger på cirka 180 kronor i månaden i höjning. De valde ju att stranda så där avvaktar vi fortfarande Hyresmarknadskommitténs förslag, säger Marcus Johansson.

Kommer uppgörelsen med de privata fastighetsägarna spela roll för Hyresmarknadskommittén?

– Jag tror att det kan komma att tas i beaktande av dem att det finns uppgörelser som ligger lägre på samma ort. Det rör sig trots allt om så många som 800 lägenheter. Det hade varit skillnad om det handlade om 15. Men det ska bli intressant att se, säger Marcus Johansson till Hem & Hyra.

Läs ocksåHyresskulder på över 70 000 kronor – nu åker barnfamiljen ut
Läs också Tre bostadsbolag som sitter fast i lånefällor Kristinehamn har lönsammaste allmännyttan Kamp mot marknadshyror i norr

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.