HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nynäshamnsbostäder vill höja med 2,5 procent

Nynäshamn En höjning med 2,5 procent från första april. Det kräver Nynäshamnsbostäder i årets hyresförhandlingar. Men Hyresgästföreningen vill att bolaget betalar mer underhåll med vinster.

Nynäshamnsbostäders vd Sanja Batljan, motiverar kravet på höjning med att bolagets kostnader för taxor som värme, el och vatten har gått upp de senaste åren. Bolaget planerar också att öka takten när det gäller stambyten i de 2 149 lägenheterna.

– Vi måste få in mer intäkter eftersom våra kostnader ökar och vi har bland de lägsta hyresnivåerna i länet, säger hon.

Läs ocksåEfter lägenhetsbrand - krävs på 230 000

Per Björklind, förhandlingshchef på Hyresgästföreningen region Stockholm, tycker inte kravet på 2,5 procent sticker ut så mycket jämfört med andra bolag. Han tycker däremot att bolaget ska använda en del av pengarna de fick från försäljningen av 521 lägenheter till underhåll.

– Ser man på den låga inflationen och räntan så motiverar det ingen höjning alls egentligen, men samtidigt vet vi att bolaget har ökade kostnader för personal och olika taxor, säger han.

Läs också Stekte potatis – krävs på en miljon i skadestånd Strömlöst hyreshus – hyresgäster fick bo gratis Villaägares swimmingpool stoppar 110 hyresrätter Nynäshamnsbostäder höjer hyran med 2 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.