Annons

P-platser blir nytt bostadskvarter

Norrköping Den tidigare parkeringen vid Kvarngatan ska bli ett nytt bostadskvarter i centrala Norrköping. Här planerar Skanska att bygga cirka 270 bostäder med start i vår.
Foto: Jenny Knutsson
Den tidigare parkeringsytan ska nu bebyggas med bostadshus.

Vid Kvarngatan i Industrilandskapet i Norrköping pågår febril aktivitet. Vid Kvarnbacken håller Lundbergs på att uppföra cirka 400 hyreslägenheter och en bit därifrån vid Kungsgatan pågår Hyresbostäders projekt Kopparhusen som ska ge cirka 100 nya lägenheter.

Nu närmar sig byggstarten för nästa satsning i området. På hörntomten vid Kungsgatan och Kvarngatan ska Skanska bygga närmare 270 bostäder, en satsning som går under namnet Kvarntorget.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

— Det kommer att bli ett blandat boende, vi tänker bygga cirka 100 bostadsrätter, 100 hyreslägenheter och cirka 70 lägenheter för äldreboende. Hyreslägenheterna kommer säljas till en ny ägare, men vem som blir hyresvärd är inte klart ännu, säger Susanne Wettergren, affärsutvecklingschef på Skanska.

Annons

I kvarteret Bergskvadraten, en tomt som tidigare mest använts som parkeringsplats, blir det två nya byggnader och garage. I hörnet av Kungsgatan och Kvarngatan ska en torgyta skapas och i kvarteret Kopparkypen utmed Kungsgatan ska en gammal industribyggnad få ny användning, antingen som kontor eller bostäder. Det faktum att bostadsmarknaden blivit svalare har inte avskräckt Skanska från att satsa på det här projektet.

— I Norrköping har man inte byggt i såna här bra lägen tidigare. När bostäderna släpptes i Yllefabriken i höstas så gick de direkt, så är det bara ett bra läge så tror vi inte att det kommer vara några problem, förklarar Susanne Wettergren.

Läs ocksåHälften hyresrätter i ny Malmöstadsdel

Byggstarten är beräknad till under våren och planerad inflyttning ska ske etappvis med start under 2020.

Annons

 

Läs också Över tusen nya lägenheter Strejkrisk kvarstår inom byggsektorn De får bygga de nya Stockholmshusen Nio hyresgäster i jobb genom Vivallaupprustning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.