Annons

Nytt hyresavtal klart med Allokton

Huddinge Hyresgästföreningen har tecknat ett hyresavtal med bostadsbolaget Allokton i Huddinge. Avtalet innebär att hyran höjs med 2,98 procent för bolagets 580 lägenheter. Avtalet gäller från 1 februari 2010.
Av hyreshöjningen på 2,98 procent är 1 procent en innestående höjning från 2008. I avtalet ingår också en rejäl upprustning av fastigheterna både in- och utvändigt.
Hyresavtalet gäller hyrorna för 2009 och orsaken till det är att Allokton inte har skött de åtaganden vad gäller inre och yttre underhåll som man tidigare hade kommit överens om med Hyresgästföreningen.
 
Hyresgästföreningen har gång på gång försökt få fastighetsägaren att ta itu med problemen.
Men i höstas tillträdde en ny fastighetschef på Allokton och dessutom fick bolaget en ny majoritetsägare. Det har, enligt Hyresgästföreningen, gjort situationen mycket bättre. Allokton har satsat på att åtgärda alla brister och har upprättat en handlingsplan.
 
Avtalet som nu har tecknats innehåller därför flera kontrollpunkter. Alla åtgärder ska vara utförda innan förhandlingar kan inledas om 2010 års hyror.
– Det avtal vi nu har tecknat är ett villkorat avtal, säger Per Björklind, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen region Stockholm. Om Allokton inte uppfyller den åtgärdslista vi kommit överens om, blir det en hyressänkning.
 
De åtgärder som ska utföras innefattar bland annat reglering av varmvattnet, yttre underhåll, nya miljöhus, klottersanering, lekutrustning på gårdarna och att åtgärda sprickor i fasaderna.

Annons
Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Dåligt betyg för Provinsfastigheter Dålig skötsel av Smultronbacken Stendörren lovar förbättringar i Visättra Skandalhus får ny ägare Bostadsbolag struntar i ventilationen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.