Annons

Hätska påhopp från påstådd konsumentsajt

Nyheter Konsumentenheten.se skruvar upp tonläget mot Hyresgästföreningen och Hem & Hyra. Föreningens logga finns numera på den misstänkta bluffsajten i kombination med texten. Hyresgästföreningen överväger olika juridiska åtgärder.
Hyresgästföreningen står inte högt i kurs hos konsumentenheten.se

 

Den påstådda konsumentsajten tycks hysa ett stort agg mot Hyresgästföreningen. Under rubriken ”varningar just nu” beskrivs föreningen som en bluff vars främsta syfte är att lura sina medlemmar på pengar. ”Hyresgästföreningen finns med på varningslistan” understryker Konsumenheten.se med röd text. Dessutom har Konsumentenheten låtit använda Hyresgästföreningens röda ”H” logga utan tillstånd. Något som fått förbundsjuristen Johan Mirtorp att ilskna till.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det är ett potentiellt varumärkesintrång. De har inte licens att använda vår logotype, säger Johan Mirtorp.

Hyresgästföreningen undersöker nu vilka juridiska åtgärder man kan vidta. Det har emellertid ännu inte gått att bringa klarhet i vem som ligger bakom konsumentenheten.se. Språket och retoriken påminner emellertid en hel del om den som hyresgästkassan.se ägnade sig åt. En sajt som påstods erbjuda ett alternativ till Hyresgästföreningen, men som la ner efter bara tolv dagar.

Annons

Bakom Hyresgästkassan låg i sin tur kända bedragare som genom sajten Adresstjänst AB försökte lura folk att betala 555 kronor för en gratis adressändring. Dess grundare dömdes tidigare i år att betala närmare 170 000 kronor i böter. Med Konsumentenheten tycks inte det primära syftet vara att tjäna pengar.

Läs ocksåPåstådd konsumentsajt är på krigsstigen

– Det måste vara en del i någon slags större misskrediteringskampanj. Att det skulle vara en konsumentsajt är bara en front för ett annat syfte, säger Johan Mirtorp.

Efter att Hem & Hyra har skrivit om att det mesta talar för att Konsumentenheten.se är en bluff så får Hem & Hyra och dess medarbetare i svepande ordalag besk kritik på sajtens forum. Reportern som skrivit artikeln Påstådd konsumentsajt är på krigsstigen anklagas för att ljuga i sina artiklar. Ett foruminlägg avslutas med” Varning! Lita inte på Hem & Hyras reportrar de ljuger, skrämmer och hotar så länge deras vilja går igenom.”

Annons

En annan anonym person påstår sig ha läst artiklar om att Hem & Hyra tar betalat för att skriva positiva artiklar om hyresvärdar.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

– Påhoppen är förstås helt befängda, men ändå obehagliga, säger Hem & Hyras chefredaktör Susanna Skarrie.

Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Tusentals äldre hålls kvar i sitt hem mot sin vilja – Ingrid, 93: "Jag vill inte bo här ensam tills jag dör" Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.