Annons

Polisutredning om vräkning läggs ner

Finspång Det gick inte att styrka att det var brottsligt att låsa en vräkt hyresgäst ute. Den bedömningen gör polisen, som inom kort räknar med att lägga ner utredningen mot Ericsson Fastigheter.

​– Utredningen ligger på is och kommer sannolikt att skrivas av inom kort, säger Anders Ericsson, kriminalinspektör och utredningsledare vid polisen i Finspång.

Det var i augusti i fjol som Ericsson Fastigheter på kort tid vräkte sju hyresgäster på Dunderbacken. En av dem valde att polisanmäla fastighetsförvaltaren för egenmäktigt förfarande, sedan företaget låtit byta lås på dörren innan hyresgästen hunnit hämta alla sina saker. Han hade dock möjlighet att låna nyckel för att kunna komma in och hämta sakerna.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Anders Ericsson vill inte kommentera vad som framkommit i utredningen och vad som ligger till grund för polisens ställningstagande.

– Men det krävs att vi bedömer att ett brott ska vara begånget för att vi ska skicka ärendet vidare till åklagare och den bedömningen gör vi inte i det här fallet, säger han.

Annons
Läs också Nystartat fik samlar grannarna Han vill rusta Dunderbacken Ny ägare till Dunderbacken Föreningen vräks från fritidslokal Dunderbacken kan få nya ägare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.