Annons

S: Beklagligt att byggandet bromsas upp

Huddinge Hög arbetsbelastning på Huddinge kommun gör att Huges ungdomslägenheter kan bli försenade fem år. Beklagligt, säger Sara Heelge-Vikmång,(S), kommunalråd i opposition.

Hem  & Hyra har tidigare skrivit om att Huges nya satsning på ungdomslägenheter i Skogås kan bli rejält försenade på grund av att handläggarna på Huddinge kommuns bygglovsadelning har mycket att göra.

Nu reagerar Sara Heelge-Vikmång, (S), och oppositionskommunalråd i Huddinge på uppgifterna och  tycker att det är djupt beklagligt att ungdomslägenheter som kommunen så väl behöver försenas eller kanske inte blir av.  Hon menar att kommunen måste anställa fler handläggare så att handläggningstiden kortas.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Men eftersom det är bristyrken och kan ta tid att rekrytera människor så måste vi under tiden  prioritera bland projekten så att vi får fram fler hyresrätter som unga kan flytta in i, säger hon.

Christian Ottosson, (C), kommunalråd i Huddinge kommun och ordförande i natur och byggnadsnämnden.Hur ser du på att det tar upp till sju år att få klart den detaljplaneändring som krävs för att Huge ska kunna bygga nya ungdomsbostäder i Skogås?

Annons

– Jag har svårt att uttala mig eftersom jag inte känner till ärendet i detalj. Det jag vet är att det ska upp till beslut den närmaste tiden, säger han

Läs ocksåVärden om att Karin, 96, smittades av legionella: "ska inte finnas i husen"Anders Sundqvist, kommunikationschef, Huge

Men vad ska ni göra för att korta handläggningstiderna?

– Vi kommer bland annat att pröva att låta byggbolagen som vill bygga hjälpa till att ta fram ett förslag till detaljplan eller detaljplaneändringar, för att på så sätt korta handläggningstiderna.

Men kan ni inte bara anställa fler handläggare på kommunen?

Annons
Läs ocksåEvas 96-åriga mamma var svårt sjuk i cancer och smittades av legionella – ”värden vill mörka”Eva Hemmungs Wirtén

– Jo men det är bristyrken och inte så lätt. Vi satsar en del på traineeverksamhet för att få fram fler handläggare. Sedan har vi planer på att  använda kompetensen hos nyanlända ingenjörer. 

Läs också Huge slipper böter för ventilationsbrister Huge får böta 37 500 kronor Bostadsbolag hotas av 1,4 miljoner i böter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.