Annons

Så blir hyrorna i Valdemarsvik

Valdemarsvik Hyresförhandlingarna med Fastighetsägarna i Valdemarsvik är nu klara. Från årsskiftet höjs hyrorna med 0,73 procent.

Inför 2017 begärde Fastighetsägarna att få höja hyrorna i Valdemarsvik med 18 kronor per kvadratmeter och år, vilket motsvarar en höjning med 1,9 procent. Som orsak angavs bland annat ökade kostnader för personal och inflation.

Men när förhandlingarna avslutades med Hyresgästföreningen landade höjningen på 6,50 kronor per kvadratmeter och år, motsvarande en höjning med 0,73 procent, för lägenheter med varmhyra. För en snittlägenhet på 65 kvadratmeter innebär det ett påslag på cirka 35 kronor i månaden. För lägenheter med kallhyra höjs hyrorna med 2,80 kronor per kvadratmeter och år.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

De nya hyrorna träder i kraft den 1 januari och omfattar hyresvärdar såsom Fogelvik fastigheter, Guldnyckeln och Berg & Co. Hyreshöjningen för 2017 är något högre än 2016, då  hyrorna höjdes med 0,55 procent.

Annons

– Höjningen är något högre men ser man strikt på kostnadsökningarna så är de också något större än tidigare. Det är ökningar av löner och taxehöjning av fjärrvärmen. De flesta uppgörelser hittills ligger under en procent, så den här får vi vara nöjda med, förklarar Erik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Hem & Hyra har sökt Fastighetsägarna för en kommentar, men inte lyckats.

Annons
Läs ocksåÖdehusen blev nya lägenheterÖvre Norrbacka
Pengar i en portmonnä.
Läs också Så höjs hyrorna i Valdemarsvik Inflyttning dröjer i Övre Norrbacka Rustade bostäder ska visas upp Ödehus rustas till nya bostäder
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.