HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Samu väcktes av att elementet exploderade

Stockholm Samu Fulew i Högdalen fick ett chockartat uppvaknande. Han väcktes av en hög smäll när vattenröret på elementet sprängdes.

– Jag vaknade av en smäll, det lät som någon kastade något på fönstret. När jag satte mig upp i sängen small det en gång till väldigt högt. Jag såg en stråle från elementet och det luktade gas, så jag fick panik och sprang ut i trappuppgången, säger Samu Fulew, som jobbar natt och därför sov klockan tio i tolv på dagen när röret gick sönder.

Han trodde det var en gasläcka och knackade på alla dörrar i huset på önskehemsgatan i Högdalen centrum, för att se till att grannarna kom ut ur huset.
– Sedan sprang vi ner till affären och ringde brandkåren, säger han.

Läs ocksåAkelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000

Hela Samu Fulews lägenhet och lägenheten under blev vattenskadade.
– Det var 20 centimeter högt vatten i min lägenhet, de fick riva ut allt, även badrummet. Det var tråkigt för grannen under som var på semester och kom hem till en totalförstörd lägenhet, säger han.
Därefter följde tre nätter på hotell innan försäkringsbolaget skaffade fram en ersättningslägenhet.

Beskedet från hyresvärden Akelius är att han ska kunna flytta tillbaka till lägenheten om några månader.
Henrik Källåker, regionchef på hyresvärden Akelius, förklarar att röret sprack när värmesystemet provtrycktes och då utsattes för tryck.
– Det är olyckligt. Jag har full förståelse att man bli rädd när något sådant här händer. Det kan lukta lite fränt från vattnet i elementen och jag förstår att det kan uppfattas som gas, säger Henrik Källåker.

 

Läs ocksåRoger Akelius stiftelse stöttar Ukraina: ”Jag är glad för alla miljoner jag blir av med”
Läs också De vill sätta stopp för 650 nya lägenheter: "Folk är förbannade" Akelius vill sälja 28 500 hyresrätter: ”Vi ska lämna Sverige” Så blir de nya topplägenheterna i Kronprinsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.