Annons

Sjuhäradsstyrelsen på egna ben igen

Borås Hyresgästföreningen i Sjuhärad gör en nystart. "Nu ska vi inte köra på i gamla hjulspår", säger den nya ordföranden Peder Hagström.
Foto: Privat / Karin Gistedt
Peder Hagström är ny ordförande för Hyresgästföreningen i Sjuhärad. Detta sedan regionstyrelsen med Lennart Derehag i spetsen avslutat den två år långa "rekonstruktionen" av föreningen.

Makten, ansvaret och framtidstron har återvänt till Hyresgästföreningen i Sjuhärad.

– Vi har en ny styrelse med både erfarna och nya ledamöter. Vårt främsta mål nu är att få fler medlemmar bli aktiva i Hyresgästföreningen, säger ordförande Peder Hagström.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Annat var det våren 2017, då en så kallad ”rekonstruktion” genomfördes. Regionordföranden Lennart Derehag minns bakgrunden:

– Vi fick signaler om att föreningen i Sjuhärad inte fungerade så bra. Personer i styrelsen hörde av sig och sa att de var trötta, säger Derehag.

Annons

Sanningen var att de nio personerna i Sjuhäradsstyrelsen hade gått på knäna ett bra tag. De flesta av dem jobbade heltid och hade svårt att hinna med uppdraget inom hyresgäströrelsen.

Läs ocksåTuffa hästtjejen värvar vidare - ser sin ålder som en tillgång

När möten och workshops inte hjälpte bestämde sig regionstyrelsen i Vänersborg för att själva ta över driften. En grupp från regionstyrelsen skulle sköta Sjuhäradsföreningens administrativa arbete och fatta föreningens formella beslut. Så skulle det vara i två år.

– Under tiden skulle vi ägna oss åt själva verksamheten, staka ut vad vi ville att Sjuhäradsföreningen skulle ägna sig åt, säger Peder Hagström.

Annons

Steg för steg har Sjuhäradsföreningen fått sina befogenheter tillbaka och vid årsmötet återtog föreningsstyrelsen ansvaret helt. Styrelseledamöterna kommer från Borås, Bollebygd, Fristad, Svenljunga och Markbygden.

Läs ocksåGranncafé, kärlek och giftermål

– Vi gör en nystart och koncentrerar oss på ett bostadsområde i taget, säger Peder Hagström.

Läs också Borås folkhögskola växer på Hässleholmen Nej till höjda arvoden Unik lösning i Sjuhärad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.