Annons

Soporna hopade sig i väntan på försäljning

Nyheter När husen blev utan sin värd förföll underhållet. Soporna hopade sig. Frågan är när hyresgästerna får en ny värd. Försäljningen drar ut på tiden.

När värdens skulder skulle dras in utsågs en syssloman till fastigheterna på Lägervägen i Helsingborg. Hyresgästerna förbjöds i maj att betala till någon annan än honom. Formellet sett är det dock ägaren som ska fortsätta sköta underhållet. Enligt syssloman advokat Johan Lövrup fungerade det hyfsat under sommaren.
– Sedan har huset bytt ägare och det har inte fungerat på senaste tiden, säger han.

Helsingborgs Dagblad kunde i går berätta om överfulla soprum och skräpiga gårdar.  Enligt Johan Lövrup, som också sköter samtalen från hyresgästerna, har han fått in många klagomål och nu har HSB anlitats för att röja upp i området. HSB ska framöver också stå för något slags löpande underhåll, under vilka former är inte klart.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fastigheten är utmätt, men en försäljning drar ut på tiden. Orsaken är att en dom i Helsingborgs tingsrätt ska vinna laga kraft. Domen fastställer en bankfordran på bolaget som tidigare ägde lägenheterna på Lägervägen (som nu sålts vidare till ett annat bolag, dock inom samma koncern). Tingsrättens dom har överklagats.

Annons

Hur länge kan fastigheten skötas av en syssloman?
– Det finns väl en smärtgräns men det är också så att man har rätt till syssloman så länge processen pågår, säger Sven Mårtensson vid Kronofogden i Helsingborg.

Läs mer om vad som har hänt på Lägervägen här.

Annons
Läs ocksåÄr du länge i källaren - då kan larmet gå
Läs också Hyresgästföreningen som går mot trenden Kvinnlig mötesplats satsar vidare i Helsingborg Höga hyror på Fredriksdal 17 hyresgäster får jobb via Rikshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.