HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sotiga hyresrätter i Helsingborg målas om

Helsingborg Hyresvärden menar att levande ljus är orsaken till att hyresgästernas hem är sotiga. Det håller varken hyresgästerna eller hyresnämnden med om. Nu måste den privata värden sanera och måla om.
Foto: Anna Hultberg
Under flera år har Sebila Vickellis lägenhet täckts av svart sot. Svärtan går inte att städa bort och värden har inte varit villig att sanera.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Sebila Vickellis kamp för att bli av med det sot som finns i hennes lägenhet. De senaste två åren har hon haft kontakt med hyresvärden så väl som hyresnämnden och kommunens miljöförvaltning och Anticimex. Men svärtan i hemmet är kvar.

Hyresvärden, Kronosund i Laröd AB, anser att svärtan i hennes, samt hennes grannes, hem beror på en överdriven användning av levande ljus. Ett påstående som varken Sebila Vickelli eller hyresnämnden anser vara korrekt. Exakt vad svärtan beror på är inte utrett. Men eftersom de hyresrätter som har drabbats ligger nära varandra anser hyresnämnden att det talar för att sotet inte har med hyresgästernas användning av sina bostäder att göra.

Läs ocksåVädjade om en andra chans men förlorar lägenheten

Redan tidigare i höstas beslutade hyresnämnden att värden var skyldig att sanera samt måla om Sebila Vickellis lägenhet. Den gången överklagade värden ärendet till hovrätten som stoppade ärendet på grund av en formell miss.

Hyresgästen valde då att göra en ny korrekt ansökan till hyresnämnden.

Läs också Värden ville avhysa - men uppsägning får bakläxa Ladda elbilar – ingen stor fråga för hyresgäster Helsingborgsvärd döms att betala 120 000 kronor i vite Ringde på hos grannen – blev slagen i ansiktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.