HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Stockholmscentern vill fylla stan med skyskrapor

Stockholm Höga hus med tusentals lägenheter. Det är visionen för centrala Stockholm när Centerpartiet presenterar sin skuggbudget.
Foto: Anders Berensson Architects
Centerpartiet i Stockholm vill bygga höga hus runt om i stam, bland annat längs Klara sjö och Barnhusviken.

Bland annat vill man bygga 5 800 bostäder längs med järnvägsspåret mellan centralstationen och Karlberg i ett projekt som kallas Klarastaden. Omkring 90 procent av lägenheterna skulle få sjöutsikt enligt arkitektbyrån Anders Berensson Architects som har skissat på förslaget åt Centerpartiet.

Hus som är 17 våningar eller högre kan också byggas på flera andra platser, bland annat Slakthusområdet, Norra Djurgårdsstaden och Värtahamnen.

Läs ocksåAllt Nils ägde försvann i höghusbranden

 – Vi vill bygga högt och tätt i centrala lägen. Det är så vi bygger en hållbar stad där vi kan bevara parker och grönområden, säger Karin Ernlund, gruppledare. 

Centerpartiets budget presenteras inte förrän i nästa vecka, men partiet gick på måndagen ut med ett pressmeddelande om ”skyskrapeprogrammet” efter att Dagens Nyheter presenterat en opinionsundersökning om stockholmarnas inställning till skyskrapor. Undersökningen, som gjordes av Ipsos, visar att sju av tio centerpartister är positiva till höga hus, medan sverigedemokrater är mest negativa till sådana.

Fakta: Här vill C också bygga högt

Korsningen Regeringsgatan/Birger Jarlsgatan
Västra Valhallavägen
Norra Djurgårdsstaden
Värtahamnen/Loudden
Kvarteret Persikan (gamla SL-depån på Södermalm)
Skanstull
Stadshagen
Alvik
Telefonplan
Slakthusområdet
Årstafältet
Älvsjö Centrum
Fruängen

Läs också Så blir de nya topplägenheterna i Kronprinsen Vänersborg får snart sitt första höghus 127 lägenheter närmar sig inflyttning Timrås nya höghus redo för hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.