Annons

Stort intresse trots höga hyror

Trollhättan Intresset var stort när Eidar visade sina nya lägenheter i kvarteret Mars i centrala Trollhättan. Detta trots att hyran blir betydligt högre än genomsnittet för det kommunala bolaget.

– Jag är främst intresserad av hur de har löst tillgängligheten. Både när det gäller att ta sig in i huset och inne i själva lägenheten. Sedan är man förstås nyfiken på det nya som byggs i stan.

Det sade Eva Elmgren som kom till Eidars lägenhetsvisning i sin permobil.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Och Eva var inte ensam. En strid ström av besökare kom till de nybyggda sexvåningshuset på Drottninggatan 3–5, strax intill Resecentrum i Trollhättan. Två lägenheter, en etta och en tvåa, hade möblerats och ställts i ordning för visning.

– Det är jättekul att intresset är så stort! Trollhättan behöver många nya hyresrätter, inte minst centralt som här i kvarteret Mars. Här bor man mitt i stan samtidigt som man kan ta tåget precis utanför dörren och pendla till Göteborg på en dryg halvtimme, sade Per Wennberg, styrelseordförande för Trollhättans kommunala bostadsbolag Eidar sedan 17 år tillbaka.

Annons

Kvadratmeterhyran i kvarteret Mars kommer att bli 1 650 kronor. Att jämföra med den genomsnittliga hyran på 1 000 kronor som hyresgästerna i Eidars övriga bestånd betalar i hyra. En del av förklaringen ligger i att bolaget inte beviljats det statliga investeringsstöd som man hoppats på. Något som Hem & Hyra berättade om redan i november 2016. 

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

Fastighetsutvecklingschef Stefan Jansson har dock inte gett upp hoppet om det statliga bidraget.

– Om vi beviljas det kan hyrorna komma att sänkas, säger han.

Annons

Innan spaden sattes i marken, sommaren 2016, bestod kvarteret Mars av en parkeringsplats. Om allt går enligt plan kommer 177 hyresrätter vara färdiga för inflyttning i december i år. Lägenheterna ligger i fyra så kallade lamellhus med bottenplan och fem våningar och ett högt punkthus med 17 våningar.

Läs ocksåBostadsbolaget säljer ut drygt 170 centrala lägenheterEidar
Fakta: Så blir hyrorna i kvarteret Mars

Varmvatten och el ingår inte i hyran.

För en etta på kvarteret Mars ligger hyran på 4 926 kronor.

För en tvåa på Mars ligger hyrorna mellan 7 921–9 080 kronor.

För en trea på Mars ligger hyrorna mellan 9 744–16 088 kronor.

För en fyra på Mars ligger hyrorna mellan 13 641–17 900 kronor.

På Trygghetsboendet, där lägenheterna är specialutrustade och gemensamma utrymmen finns i bottenplan, erbjudas bara ettor och tvåor.

Hyran för en etta ligger mellan 7 075 – 7 824 kronor.

Hyran för en tvåa ligger mellan 9 468 – 10 190 kronor.

Källa: Eidar.

 

Läs också Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.