HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Svenska Bostäder tar över Tuvefalks fastigheter

Stockholm ​Hyresnämnden godkände inte hyresvärden John Tuvefalks avtal om förvaltning. Nu sätter de ner foten och ger Svenska Bostäder i uppdrag att förvalta de tre fastigheterna i Hägersten.

Hyresnämnden har beslutat att John Tuvefalks fastigheter på Boktryckarvägen och Inteckningsvägen i Hägersten ska tvångsförvaltas. Svenska Bostäder har utsetts till förvaltare och tvångsförvaltningen ska pågå i tre år.

I skälen skriver hyresnämnden att det förvaltningsavtal som John Tuvefalk föreslagit inte räcker. Det ger inte förvaltaren rätt att företräda fastighetsägaren när det gäller ombyggnader och renoveringar. En av orsakerna till att John Tuvefalk tidigare tvingats anlita förvaltare är att det finns flera tomma lägenheter i fastigheterna. Några är under ombyggnad, andra så gott som färdigrenoverade.

Annons
Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparFörbjudet att röka

Hyresnämndens beslut kan överklagas till hovrätten, men tills den eventuellt fattar ett nytt beslut gäller tvångsförvaltningen.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.