Annons

Svenska Bostäder tar över Tuvefalks fastigheter

Stockholm ​Hyresnämnden godkände inte hyresvärden John Tuvefalks avtal om förvaltning. Nu sätter de ner foten och ger Svenska Bostäder i uppdrag att förvalta de tre fastigheterna i Hägersten.

Hyresnämnden har beslutat att John Tuvefalks fastigheter på Boktryckarvägen och Inteckningsvägen i Hägersten ska tvångsförvaltas. Svenska Bostäder har utsetts till förvaltare och tvångsförvaltningen ska pågå i tre år.

I skälen skriver hyresnämnden att det förvaltningsavtal som John Tuvefalk föreslagit inte räcker. Det ger inte förvaltaren rätt att företräda fastighetsägaren när det gäller ombyggnader och renoveringar. En av orsakerna till att John Tuvefalk tidigare tvingats anlita förvaltare är att det finns flera tomma lägenheter i fastigheterna. Några är under ombyggnad, andra så gott som färdigrenoverade.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämndens beslut kan överklagas till hovrätten, men tills den eventuellt fattar ett nytt beslut gäller tvångsförvaltningen.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.