Annons

Toppchefens lyxvåning tillbaka i kön – för 38 000 i månadshyra

Östermalm Nu är den tillbaka i bostadskön - den omskrivna lyxvåningen på 268 kvadratmeter. Tidigare bodde den så kallade toppchefen i lägenheten, men hon kastades ut i somras, efter avslöjandet att hon köpt den svart för 2,4 miljoner.
Foto: Linda Dahlin
Paradvåningen på sju rum fördelade på 268 kvadrat ligger högst upp i fastigheten i korsningen Grev Magnigatan/Riddargatan.

Paradvåningen är en av de mest omskrivna lägenheterna i Stockholm. Hem & Hyra har skrivit om turerna kring våningen i flera artiklar. Och det är en minst sagt rörig historia bakom med drama på hög nivå.

Dramat började för ett par år sedan, då hyresvärden Svenska Bostäder misstänkte att allt inte stod rätt till med kontraktet för sjurummaren på anrika Grev Magnigatan i Stockholm.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den kvinnliga toppchefen hade i samband med att hon bytte till sig kontraktet för sex år sedan betalat drygt två miljoner kronor till flera fastighetsförmedlare.

Toppchefen nekade blankt till både köp av svartkontrakt och skenbyte i hyresnämnden och hävdade att Svenska Bostäder hade missförstått allt och att pengarna hade använts till en totalrenovering av våningen. Ett arbete som enligt henne skulle ha utförts av en tidigare porrgrossist – tillika en av Sveriges mest ökända värdar.

Annons

I juli kom en hovrättsdom som slog fast att den kvinnliga toppchefen bytt till sig lägenheten i samband med en miljonbetalning. Hon fick då tre månader på sig att flytta ut.

Läs ocksåKänd toppchef vräkt från lyxvåning – svartköp misstänks

Och nu är lägenheten tillbaka där den ska vara – i den kommunala bostadskön. Ett objekt som skapat rubriker de senaste dagarna då våningen är den största och näst dyraste hyresrätten som förmedlats av Stockholms bostadsförmedling på tio år. Med 37 879 kronor i månadshyra för 268 kvadratmeter hamnar den strax under den spektakulära slottsvåningen som fanns ute på bostadsförmedlingen förra året med en hyra på 40 900 kronor.

När anmälningstiden gick ut nyligen hade det kommit in 656 intresseanmälningar till våningen på Grev Magnigatan. Längsta kötiden av dessa är från 1985.

Annons

Vem som får lägenheten är inte klart än.

Läs ocksåToppchef köpte lyxvåning svart – nu kastas hon ut

– Det tar några veckor innan det blir klart vem som får lägenheten. Det är inte säkert att den som står som nummer ett får den, man måste uppfylla fastighetsägarens villkor, säger Marika Nordström, marknadschef på Stockholms bostadsförmedling.

Läs också Spektakulär slottsvåning hyrs ut för 40 900 i månaden Toppchefen tvingas lämna lyxvåningen på Östermalm Svårt sjuka Rida tvingas leva med dyblött golv - klarar inte att skrapa: "Blir yr när jag försöker böja mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.