Annons

Västsvenska privatvärdar vill höja hyran

Västra Götaland ​De första hyreskraven från privata värdar har kommit in till Hyresgästföreningen i Västra Sverige. Det är privatvärdarna på Tjörn, Orust och i Stenungsund som vill ha hyreshöjningar nästa år. 
Kraven från de privata värdarna, som förhandlar genom sin intresseorganisation Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen, varierar.
 
På Tjörn vill de privata värdarna höja hyran med 4,7 procent. Ett krav som innebär att en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden blir 235 kronor dyrare.
 
På grannön Orust varierar värdarnas krav från 2,38 upp till 4,38 procent.
Även i Stenungsund varierar kraven från område till område, allt från 2,2 upp till 4,2 procent.
 
Något skäl till varför hyrorna skulle behöva höjas har de privata värdarna ännu inte angett.
 
Hyresgästföreningen motsätter sig kraven och anser att hyran ska vara oförändrad under 2011. Föreningen hänvisar bland annat till fortsatt låga räntor och fortsatt ansträngd ekonomi för stora grupper av hyresgäster.
 
Föreningen understryker också att likvärdiga lägenheter ska ha lika hyror och att det inte bara är lägenhetens storlek och standard som har betydelse utan också vilken kvalitet och service hyresvärden erbjuder.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Hyrorna klara för 6000 hyresgäster i Uppsala Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Hon tvingades skilja sig för att få lägenheten Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.