Annons

Vellingebostäder höjer hyran med 0,82 procent

Vellinge Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Vellingebostäder är avslutad och parterna har kommit överens. Den nya hyreshöjningen landade på 0,82 procent.
Foto: Kristina Wahlgren/Montage
Förhandlingen mellan Hyresgästföreningen och Vellingebostäder har avslutats. Partnerna har kommit överens.

Från och med den 1 februari höjs hyrorna för Vellingebostäders hyresgäster. Efter att Vellingebostäder yrkat på en höjning på motsvarande 2,5 procent, landade slutbudet på 0,82 procent.
– Vi är nöjda med resultatet som är cirka en tredjedel av kravet från Vellingebostäder. Dessutom är höjningen senarelagd. Vi bedömer höjningen som rimlig med hänsyn till den förväntade kostnadsutvecklingen, säger Mikael Grönvall, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Hyreshöjningen innebär att en lägenhet med hyra på 5000 kronor kommer att kosta 41 kronor mer i månaden. Vad gäller den nyproducerade fastigheten Skanör 6:388 förblir hyran oförändrad året ut.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Billigast i Vellinge, dyrast i Lomma Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.