HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vellingebostäder höjer hyran med 0,82 procent

Vellinge Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Vellingebostäder är avslutad och parterna har kommit överens. Den nya hyreshöjningen landade på 0,82 procent.
Foto: Kristina Wahlgren/Montage
Förhandlingen mellan Hyresgästföreningen och Vellingebostäder har avslutats. Partnerna har kommit överens.

Från och med den 1 februari höjs hyrorna för Vellingebostäders hyresgäster. Efter att Vellingebostäder yrkat på en höjning på motsvarande 2,5 procent, landade slutbudet på 0,82 procent.
– Vi är nöjda med resultatet som är cirka en tredjedel av kravet från Vellingebostäder. Dessutom är höjningen senarelagd. Vi bedömer höjningen som rimlig med hänsyn till den förväntade kostnadsutvecklingen, säger Mikael Grönvall, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Hyreshöjningen innebär att en lägenhet med hyra på 5000 kronor kommer att kosta 41 kronor mer i månaden. Vad gäller den nyproducerade fastigheten Skanör 6:388 förblir hyran oförändrad året ut.

Annons
Läs ocksåBilligast i Vellinge, dyrast i Lomma
Annons
Läs också Kritiserad hyresgästbas föreslås till ny hög post – trots larm från visselblåsare Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.