HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

“Det är jätteviktigt med trygghet och säkerhet”

Malmö Kenneth Gustavsson, regionordförande för Hyresgästföreningen i södra Skåne, ser positivt på MKB:s planer för vinstpengarna. Pengarna stannar i bolaget, konstaterar han.

Det handlar om cirka 600 miljoner. MKB:s reavinst efter försäljningar av lägenheter på Rosengård kopplat till Culture Casbah-projektet.

Under onsdagen gick MKB ut med sin plan, 400 miljoner ska läggas på investeringar i mark och bostadsfastigheter och 100 miljoner vardera till satsningar på trygghet och utveckling av området vid den nya Rosengårds station.

Läs ocksåNy rapport: Bostadsbristen gör att kvinnor inte har råd att skilja sig

Kenneth Gustavsson är regionordförande för Hyresgästföreningen i södra Skåne och ser positivt på att 400 miljoner öronmärks för lägenheter och mark.

–  Spontant är jag ju glad över att pengarna stannar inom MKB. Jag blir glad över investeringar i mark eller fastigheter, säger han.

Att MKB uttrycker en vilja att få med fler aktörer i arbetet mot ökad trygghet, bland annat Hyresgästföreningen, ser han som svårt att kommentera just nu eftersom frågan ännu inte har kommit. Men rent principiellt tycker han att idén låter bra.

Läs ocksåDärför vill ukrainska paret stanna i Sverige: ”200 år av neutralitet”

– Självklart är det positivt. Det är jätteviktigt med trygghet och säkerhet i ens hem och kvarter.

Han lyfter fram att MKB nämner nya jobb och Seved som ett av de områden som kan komma att känna av investeringarna.

– De pratar om att de vill in på Seved och det är jättebra. Det behövs en stark fastighetsägare där. En jobbsatsning är det som kan förändra utsatta områden. Jag välkomnar alla som kan dra sitt strå till stacken för att skaffa jobb.

Läs ocksåViktoria från Kiev bor i studentrum – så skapar värdarna rum åt flyktingar

Han vill inte blanda ihop diskussionen om det kommunala bostadsbolagets vinst med debatten om hyresnivåerna och höjningar.

– Vi förhandlar inte på vinsten. Hyror förhandlas och sätts efter bruksvärdet, det vill säga läge, standard och kvalitet.

Läs också Luleå lider av växtvärk när näringslivet växer kraftigt Så kan din hyra bli lägre "bakvägen" – EU ger grönt ljus för efterlängtade momsregler

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.