Annons

“Det är jätteviktigt med trygghet och säkerhet”

Malmö Kenneth Gustavsson, regionordförande för Hyresgästföreningen i södra Skåne, ser positivt på MKB:s planer för vinstpengarna. Pengarna stannar i bolaget, konstaterar han.

Det handlar om cirka 600 miljoner. MKB:s reavinst efter försäljningar av lägenheter på Rosengård kopplat till Culture Casbah-projektet.

Under onsdagen gick MKB ut med sin plan, 400 miljoner ska läggas på investeringar i mark och bostadsfastigheter och 100 miljoner vardera till satsningar på trygghet och utveckling av området vid den nya Rosengårds station.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kenneth Gustavsson är regionordförande för Hyresgästföreningen i södra Skåne och ser positivt på att 400 miljoner öronmärks för lägenheter och mark.

–  Spontant är jag ju glad över att pengarna stannar inom MKB. Jag blir glad över investeringar i mark eller fastigheter, säger han.

Annons

Att MKB uttrycker en vilja att få med fler aktörer i arbetet mot ökad trygghet, bland annat Hyresgästföreningen, ser han som svårt att kommentera just nu eftersom frågan ännu inte har kommit. Men rent principiellt tycker han att idén låter bra.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Självklart är det positivt. Det är jätteviktigt med trygghet och säkerhet i ens hem och kvarter.

Han lyfter fram att MKB nämner nya jobb och Seved som ett av de områden som kan komma att känna av investeringarna.

– De pratar om att de vill in på Seved och det är jättebra. Det behövs en stark fastighetsägare där. En jobbsatsning är det som kan förändra utsatta områden. Jag välkomnar alla som kan dra sitt strå till stacken för att skaffa jobb.

Annons
Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Han vill inte blanda ihop diskussionen om det kommunala bostadsbolagets vinst med debatten om hyresnivåerna och höjningar.

– Vi förhandlar inte på vinsten. Hyror förhandlas och sätts efter bruksvärdet, det vill säga läge, standard och kvalitet.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.