Annons

Zachrisson hotas av tvångsförsäljning

Nyheter Ballo Zachrisson kan bli tvingad att sälja sitt hyreshus. I så fall blir det troligen första gången en tvångsinlösen genomförs.

Ballo Zachrisson har varit en följetong i spalterna. Hyresgästerna i hennes hus i Bromma i västra Stockholm har blivit uppsagda, hotade och trakasserade. Det har inte hjälpt att husen har tvångsförvaltats.

– Hon lägger sig i och försöker hindra förvaltarna från att hjälpa oss. Hon håller koll utanför huset och man känner sig hela tiden övervakad, säger hyresgästen Karin Haglund.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I januari fastställde Svea hovrätt den senaste i raden av tvångsförvaltningar. Strax därefter begärde Hyresgästföreningen att Stockholms stad skulle tvångsinlösa husen.

Det har antagligen aldrig hänt förut. Äganderätten är stark och det krävs mycket speciella skäl för att någon ska tvingas sälja sin fastighet på grund av brister i förvaltningen.

Annons

– Att först få igenom en tvångsförvaltning är väldigt svårt. Sedan måste det gå flera år då det står klart att tvångsförvaltningen inte räcker för att skydda hyresgästerna, säger Bengt Öhman, jurist på Hyresgästföreningen Region Stockholm.

Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.

I det här fallet har både hyresnämnden och hovrätten rekommenderat Stockholms stad att överväga tvångsinlösen. Efter Hyresgästföreningens begäran beslutade stadens fastighetsnämnd att ansöka om detta i fastighetsdomstolen.

– Bedömningen är att det kommer att gå igenom, säger David Lindberg på fastighetsroteln.

Annons

När Hem & Hyra ber Ballo Zachrisson om en kommentar lägger hon bara på luren.

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Pandemin hindrar svåra hyresnämndsfall - fick leva flera år i skadad lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.