HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

650 nya lägenheter i Nyköping

Nyköping Ett stort bostadsprojekt i Nyköping presenterades på onsdagen. Det är HSB och SBB som tillsammans ska bygga cirka 650 lägenheter i ett område vid nya resecentrum.

HSB Södermanland och HSB Projektpartner har tillsammans med Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, bildat ett gemensamt så kallat joint venture-företag för att utveckla en ny stadsdel i Nyköping.

Planen är att bygga upp en ”blandstad” med bostäder, service och samhällsfunktioner i området Nöthagen alldeles intill Nyköpings nya resecentrum och nära lasarettet.

Läs ocksåAllmännytta säljs för att bygga simhall

– Nyköping är en stad i kraftig utveckling. Vi är väldigt nöjda med att genom den här affären kunna förverkliga vår planerade expansion där, säger Jon Leo Rikhardsson, vd för HSB Södermanland, i ett pressmeddelande.

De samarbetande företagen räknar med att bygga cirka 650 lägenheter i flera olika etapper.

– Vi ser fram emot att få utveckla ett attraktivt tillväxtområde, säger Magnus Ekström, tillförordnad vd för HSB Projektpartner.

Läs ocksåBorlänge: Nya bostäder vid bad och fler lägenheter till utsatta

Arbetet med detaljplanen för stadsdelen pågår med samråd i höst och beräknat antagande sommaren 2018.

Läs också Hyresgästföreningen vill se ett förmånligare investeringsstöd för Malmfälten Klimatsmart hyresgäst - så här blir din framtid Nu byggs Mantorps första trygghetsboende

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.