HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

650 nya lägenheter i Nyköping

Nyköping Ett stort bostadsprojekt i Nyköping presenterades på onsdagen. Det är HSB och SBB som tillsammans ska bygga cirka 650 lägenheter i ett område vid nya resecentrum.

HSB Södermanland och HSB Projektpartner har tillsammans med Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, bildat ett gemensamt så kallat joint venture-företag för att utveckla en ny stadsdel i Nyköping.

Planen är att bygga upp en ”blandstad” med bostäder, service och samhällsfunktioner i området Nöthagen alldeles intill Nyköpings nya resecentrum och nära lasarettet.

Läs ocksåAnrikt badhus rivs när nya lägenheter byggs

– Nyköping är en stad i kraftig utveckling. Vi är väldigt nöjda med att genom den här affären kunna förverkliga vår planerade expansion där, säger Jon Leo Rikhardsson, vd för HSB Södermanland, i ett pressmeddelande.

De samarbetande företagen räknar med att bygga cirka 650 lägenheter i flera olika etapper.

– Vi ser fram emot att få utveckla ett attraktivt tillväxtområde, säger Magnus Ekström, tillförordnad vd för HSB Projektpartner.

Läs ocksåNyköpingshem sa nej till medlingsförslag

Arbetet med detaljplanen för stadsdelen pågår med samråd i höst och beräknat antagande sommaren 2018.

Läs också Varbergs Bostad bygger nytt – och vill sälja fastigheter Sotenäsbostäder satsar för att möta stor företagsetablering Fagersta startar kommunalt bostadsbolag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.