Annons

650 nya lägenheter i Nyköping

Nyköping Ett stort bostadsprojekt i Nyköping presenterades på onsdagen. Det är HSB och SBB som tillsammans ska bygga cirka 650 lägenheter i ett område vid nya resecentrum.

HSB Södermanland och HSB Projektpartner har tillsammans med Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, bildat ett gemensamt så kallat joint venture-företag för att utveckla en ny stadsdel i Nyköping.

Planen är att bygga upp en ”blandstad” med bostäder, service och samhällsfunktioner i området Nöthagen alldeles intill Nyköpings nya resecentrum och nära lasarettet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Nyköping är en stad i kraftig utveckling. Vi är väldigt nöjda med att genom den här affären kunna förverkliga vår planerade expansion där, säger Jon Leo Rikhardsson, vd för HSB Södermanland, i ett pressmeddelande.

Annons

De samarbetande företagen räknar med att bygga cirka 650 lägenheter i flera olika etapper.

– Vi ser fram emot att få utveckla ett attraktivt tillväxtområde, säger Magnus Ekström, tillförordnad vd för HSB Projektpartner.

Annons
Läs ocksåMotorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"Bilden visar tre olika saker. 1. Olja hälls i en tratt som är nedstucken i en flaska. 2. En flaska med motorolja med ett rött kryss över. 3. Ett orange skåp dör man kan lägga flaskor med matfett.

Arbetet med detaljplanen för stadsdelen pågår med samråd i höst och beräknat antagande sommaren 2018.

Läs också Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.