Annons

Anebys ”skamfläck” utreds av kommunen

Aneby Den har kallats en "skamfläck", den nedgångna fastigheten Linden 2 i centrala Aneby. Fastigheten ägs idag av kommunen, som just nu utreder om huset ska renoveras eller rivas.

I februari 2014 började fastigheten, som ligger på Köpmansgatan 3 och 5,  tvångsförvaltas av Anebys kommunala bostadsstiftelse Aneby bostäder, efter beslut i hyresnämnden. Fastigheten var då i uruselt skick, vilket drabbade hyresgästerna. För drygt ett år sedan köpte Aneby kommun fastigheten för 1 750 000 kronor på exekutiv auktion.

Kommunstyrelsen ordförande Lars-Erik Fält beskrev då fastigheten som en ”skamfläck mitt i centrala Aneby”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sedan dess har delar av fastigheten renoverats, berättar Lars Skeppås, teknisk chef på Aneby kommun:

— Vi har dragit om avlopp i ena byggnaden som fortfarande används och även installerat fjärrvärme. I nuläget har vi sex lägenheter med hyresgäster, lägenheterna är helt ok men även i behov av fortsatt renovering.

Annons

Övriga lägenheter är i så dåligt skick att de är utrymda. Kommunen håller just nu på att undersöka om byggnaderna är värda att restaurera, eller om rivning är ett bättre alternativ.

Läs ocksåRisk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!"Elin Grönlund är ordförande för den lokala Hyresgästföreningen på Assberg i Skene.

— Vid en första anblick kan man ju tycka att det är läge att riva alltihop. Men det är ju en kostnadsfråga, det kostar ju även att riva, säger Lars Skeppås.

Enligt Skeppås ska utredningen vara klar i augusti.

Annons

— Då kommer jag att presentera ett förslag om hur vi ska gå vidare, och även en budget.

Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.
Läs också Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med” Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Andrahandsuthyrning med täppt golvbrunn slutade i chockdyr nota på 159 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.