Annons

Anebys ”skamfläck” utreds av kommunen

Aneby Den har kallats en "skamfläck", den nedgångna fastigheten Linden 2 i centrala Aneby. Fastigheten ägs idag av kommunen, som just nu utreder om huset ska renoveras eller rivas.

I februari 2014 började fastigheten, som ligger på Köpmansgatan 3 och 5,  tvångsförvaltas av Anebys kommunala bostadsstiftelse Aneby bostäder, efter beslut i hyresnämnden. Fastigheten var då i uruselt skick, vilket drabbade hyresgästerna. För drygt ett år sedan köpte Aneby kommun fastigheten för 1 750 000 kronor på exekutiv auktion.

Kommunstyrelsen ordförande Lars-Erik Fält beskrev då fastigheten som en ”skamfläck mitt i centrala Aneby”.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Sedan dess har delar av fastigheten renoverats, berättar Lars Skeppås, teknisk chef på Aneby kommun:

— Vi har dragit om avlopp i ena byggnaden som fortfarande används och även installerat fjärrvärme. I nuläget har vi sex lägenheter med hyresgäster, lägenheterna är helt ok men även i behov av fortsatt renovering.

Annons

Övriga lägenheter är i så dåligt skick att de är utrymda. Kommunen håller just nu på att undersöka om byggnaderna är värda att restaurera, eller om rivning är ett bättre alternativ.

Läs ocksåHyresgäster överklagar renovering – tar in egna experter

— Vid en första anblick kan man ju tycka att det är läge att riva alltihop. Men det är ju en kostnadsfråga, det kostar ju även att riva, säger Lars Skeppås.

Enligt Skeppås ska utredningen vara klar i augusti.

Annons

— Då kommer jag att presentera ett förslag om hur vi ska gå vidare, och även en budget.

Läs ocksåHyresgäster tog strid mot höjningen – nu krävs de på ännu mer: ”Då måste vi flytta”Hyresavi och hyreshus i Aneby.
Läs också Bättre kontroll och ny teknik – det här kan din värd göra för att stoppa vattenläckorna Värden byggde nytt och lät underhållet stå tillbaka – nu skenar vattenskadorna En syndaflod av vattenskador: Miriam fick lämna sitt hem när möglet spred sig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.