Annons

Anebys ”skamfläck” utreds av kommunen

Aneby Den har kallats en "skamfläck", den nedgångna fastigheten Linden 2 i centrala Aneby. Fastigheten ägs idag av kommunen, som just nu utreder om huset ska renoveras eller rivas.

I februari 2014 började fastigheten, som ligger på Köpmansgatan 3 och 5,  tvångsförvaltas av Anebys kommunala bostadsstiftelse Aneby bostäder, efter beslut i hyresnämnden. Fastigheten var då i uruselt skick, vilket drabbade hyresgästerna. För drygt ett år sedan köpte Aneby kommun fastigheten för 1 750 000 kronor på exekutiv auktion.

Kommunstyrelsen ordförande Lars-Erik Fält beskrev då fastigheten som en ”skamfläck mitt i centrala Aneby”.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Sedan dess har delar av fastigheten renoverats, berättar Lars Skeppås, teknisk chef på Aneby kommun:

— Vi har dragit om avlopp i ena byggnaden som fortfarande används och även installerat fjärrvärme. I nuläget har vi sex lägenheter med hyresgäster, lägenheterna är helt ok men även i behov av fortsatt renovering.

Annons

Övriga lägenheter är i så dåligt skick att de är utrymda. Kommunen håller just nu på att undersöka om byggnaderna är värda att restaurera, eller om rivning är ett bättre alternativ.

Läs ocksåHyresgästföreningen kritiska efter granskning – "Går inte blunda för hur det ser ut"Märövägen

— Vid en första anblick kan man ju tycka att det är läge att riva alltihop. Men det är ju en kostnadsfråga, det kostar ju även att riva, säger Lars Skeppås.

Enligt Skeppås ska utredningen vara klar i augusti.

Annons

— Då kommer jag att presentera ett förslag om hur vi ska gå vidare, och även en budget.

Läs ocksåJens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart”Hyresvärden Boöbolagen försökte säga upp alla hyresgäster i huset, men fick avslag i både hyresnämnd och hovrätt.
Läs också Hos Rebecka läcker det in när det regnar: ”Man känner sig uppgiven” Svartbyggen och skrämda hyresgäster: Grillkungen i blåsväder Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.