Annons

”Att vi ska sätta upp kameror är egentligen helt tokigt”

Göteborg Bostadsbolaget släpper sina planer på kameror i Hammarkullen. Anledningen är polisens besked att de vill börja med egen kameraövervakning. ”Det är en mycket bättre ordning” säger Bostadsbolagets distriktschef Johan Wilck.

Polisens satsning på kameraövervakning gör att kommunala Bostadsbolaget släpper sina planer på att själva sätta upp kameror i Hammarkullen.

Bolagets distriktschef Johan Wilck lanserade idén i våras, men fick hård kritik. Ordföranden för Hyresgästföreningen i Angered, Kristofer Lundberg, gick till storms mot förslaget i GP och kallade det ”helt verklighetsfrämmande”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu säger Johan Wilck att han är lättad över att kamerorna blir polisens bord istället.

– Nu slipper vi hela baletten. Det är en mycket bättre ordning. Sådana här kameror är en polisiär fråga, och att vi som bostadsbolag ska sätta upp kameror är ju egentligen helt tokigt. Jag är ytterst glad att jag inte behöver stå för det, säger Johan Wilck.

Han jämför med de kameror som Bostadsbolaget sedan sju år har uppsatta i norra Biskopsgården.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Jag har aldrig tittat på en bild från dem, utan det är ju polisen som tittar 24/7. Jag tror att polisen kommer att ta över de kamerorna helt framöver.

Du fick hård kritik av Hyresgästföreningen Angered i våras. Har ni fört några samtal om detta sedan?

– Vi hade ett möte kanske tre veckor efteråt, men då var det ingen jättefråga. Kristofer Lundberg var inte med. Jag vet ju att han inte gillar övervakning, så det är skönt att han och jag slipper tjôta om det nu.

Läs ocksåJätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i GöteborgAndreas Hedberg är hyresgäst hos storvärden Poseidon. Nu får han betala 400 kronor mer varje månad. Nästa år tillkommer ytterligare 340 kronor. "Om det ska kosta 10 000 spänn i månaden att bo i Göteborg får ju folk flytta", säger han.

LÄS MER:

Annons

Polisen ska kameraövervaka nordöstra Göteborg

”Kameror förhindrar inte brott”

Läs också Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.