Annons

”Att vi ska sätta upp kameror är egentligen helt tokigt”

Göteborg Bostadsbolaget släpper sina planer på kameror i Hammarkullen. Anledningen är polisens besked att de vill börja med egen kameraövervakning. ”Det är en mycket bättre ordning” säger Bostadsbolagets distriktschef Johan Wilck.

Polisens satsning på kameraövervakning gör att kommunala Bostadsbolaget släpper sina planer på att själva sätta upp kameror i Hammarkullen.

Bolagets distriktschef Johan Wilck lanserade idén i våras, men fick hård kritik. Ordföranden för Hyresgästföreningen i Angered, Kristofer Lundberg, gick till storms mot förslaget i GP och kallade det ”helt verklighetsfrämmande”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu säger Johan Wilck att han är lättad över att kamerorna blir polisens bord istället.

– Nu slipper vi hela baletten. Det är en mycket bättre ordning. Sådana här kameror är en polisiär fråga, och att vi som bostadsbolag ska sätta upp kameror är ju egentligen helt tokigt. Jag är ytterst glad att jag inte behöver stå för det, säger Johan Wilck.

Han jämför med de kameror som Bostadsbolaget sedan sju år har uppsatta i norra Biskopsgården.

Annons
Läs ocksåSå svårt är det för funktionsnedsatta att byta lägenhet: "Ett boende på nåder"Bilden visar Stefan Sundquist, ombudsman på föreningen DHR,

– Jag har aldrig tittat på en bild från dem, utan det är ju polisen som tittar 24/7. Jag tror att polisen kommer att ta över de kamerorna helt framöver.

Du fick hård kritik av Hyresgästföreningen Angered i våras. Har ni fört några samtal om detta sedan?

– Vi hade ett möte kanske tre veckor efteråt, men då var det ingen jättefråga. Kristofer Lundberg var inte med. Jag vet ju att han inte gillar övervakning, så det är skönt att han och jag slipper tjôta om det nu.

Läs ocksåAnn-Louise, 47, är fast i lägenheten efter hjärnblödningen - nekades förtur: "Måste härifrån"Bilden visar Ann-Louise Söderbom, hon går med rullator efter en hjärnblödning.

LÄS MER:

Annons

Polisen ska kameraövervaka nordöstra Göteborg

”Kameror förhindrar inte brott”

Läs också Bovärden Henrik inspekterade spis – blev hotad med kniv: "Tänkte på min familj" Missbrukar kameror för att trakassera och vräka - "straffet": myndigheten skickar brev Här är hyresvärdarna med flest kameror - nästan varannan skaffar fler: "Efterfrågas starkt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.