HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Brottsoffer får bo kvar

Kävlinge Grannarna känner sig otrygga och vill att hyresgästen flyttar. Hyresnämnden anser att det handlar om ett brottsoffer och kvinnan får bo kvar.
Vid flera tillfällen har polisen kallats till lägenheten i Kävlinge på grund av pågående lägenhetsbråk. Grannarna vill att kvinnan flyttar men hyresnämnden menar att kvinnan, som nu har skiljt sig och ansökt om kontaktförbud, inte kan anses vara ansvarig för störningarna.

Enbart några veckor efter att paret flyttat till lägenheten i Kävlinge kallades polis till bostaden eftersom det pågick ett lägenhetsbråk. Kommande halvår ryckte polisen ut ytterligare fyra gånger av samma anledning. Mannen i familjen, som rörde sig i kriminella kretsar, uppträdde berusat och skapade oro bland grannarna. Hyresvärden valde därför att säga upp hyreskontraktet.

I hyresnämnden förklarade kvinnan i familjen att hon i januari förra året skilde sig från sin man. Han har vid flera tillfällen utsatt henne för brott och hon vill inte ha något med honom att göra. Trots detta har han sökt upp henne i bostaden. Kvinnan uppger att hon har ansökt om kontaktförbud utan att få något. 

Läs också "Det är ett helvete att bo kvar"

Hyresnämnden anser att hyresgästen inte kan anses vara ansvarig för de störningar som grannarna varit utsatta för. Nämnden beslutar därför att kvinnan ska få bo kvar i sin bostad.

Läs också Hyresgäst hotar och skrämmer sina grannar Störda av buller – i sex år Hyresgäst får bo kvar trots polistillslag och balkongklättring Senil man riskerar vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.