HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Byggboom med fler jobb på orten

Strömsund Ju fler jobb desto mer bostäder. En enkel matematik för glesbygden. Som i Hammerdal i Jämtland där platsannonserna direkt storleken på byggprojekten.

Det var inte länge sedan som hyreshus kallställdes och revs i Strömsundstrakterna, men nu är det andra tider. Efter trettio års stiltje på byggmarknaden har Strömsunds hyresbostäder med vd Stefan Jönsson i spetsen stora planer på flera projekt på orten.
Det räcker med att ett företag planerar att anställa 70 personer för att husritningarna ska rullas ut på bordet hos det kommunala bostadsbolaget.
– Den arbetskraften finns inte enbart i Hammerdal och då kan vi räkna med inflyttning, säger Jönsson till Länstidningen.
Strömsunds hyresbostäders bostadskö sägs vara 654 personer lång idag.
I ett första skede har man beslutat om att nytt tvåplanshus mellan Mogatan och E45:an ska byggas. Huskropparna rymmer totalt tio lägenheter.
Faller det väl ut så påbörjas etapp två med ytterligare 18 lägenheter i området.
Det är främst i Hammerdal som det behövs nya bostäder. Men det finns också planer på nybygge i Strömsund.
– Där ska vi börja med att bygga ett hus som omfattar 20 till 30 lägenheter, beroende på storlek, säger Jönsson.

Läs också Lång kö till små bostäder i Mjölby – nu byggs fler Nya hyresrätter på gång i Olofström 160 nya lägenheter ska byggas i Borlänge Nytillskott av lägenheter i Gällivare Nybyggen står tomma trots Borås bostadsbrist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.