Annons

Efter Hem & Hyras bordellavslöjande – nu slängs lägenhetshotellet ut ur journalisternas hus: ”Borta på söndag”

Nyheter Hem & Hyra avslöjade sexhandel under tio år i lägenhetshotellet i journalisternas hus i Solna. Efter publiceringen kastas lägenhetshotellet nu ut. "Det kommer att stängas på söndag. Det går inte att boka längre", säger PP Pensions vd Kjell Norling.
Efter Hem & Hyras avslöjande - nu åker lägenhetshotellet där bordellerna funnits ut från journalisternas hyreshus.
Foto: Anders Warne/PP Pension
Efter Hem & Hyras avslöjande - nu åker lägenhetshotellet där bordellerna funnits ut från journalisternas hyreshus. Det berättar Kjell Norling, vd för PP Pension.

Hem & Hyra avslöjade i morse att det i nära tio år har pågått sexhandel i ett hyreshus som ägs av PP Pension med Journalistförbundet och Unionen som huvudmän. I huset på Ankdammsgatan i Solna bor och har bott kända journalister, som reagerat starkt på att sexhandeln kunnat pågå så länge. Trots att flera av männen som köper utsatta flickor har lagförts, har ingen agerat mot den mellanhandsuthyrare som gör övergreppen möjliga.

Kjell Norling, vd för PP Pension, ville först inte säga om lägenhetshotellet Apartdirect skulle få vara kvar i huset.

Ville bli av med lägenhetshotellet fort

Tidningen Journalisten kunde sedan berätta att PP Pension så snabbt som möjligt ville bli av med lägenhetshotellet där sexhandel pågått i nästan tio år.

När Hem & Hyra ringer upp Kjell Norling berättar han att PP Pension nu kommit längre i den processen.

– Vi har stängt ner det här hotellet. Det kommer att stängas på söndag. Det går inte att boka längre. Så jag är säker på att det inte kommer att förekomma någon kriminell verksamhet i den lokalen i framtiden, säger Kjell Norling.

Varför gör ni det?

– Vi har ju fått indikationer och i samtal med hotellägaren så vi kom vi överens om att stänga.

Hur känns det nu?

– Det känns bra med tanke på den informationen som vi fått, som vi inte har haft tidigare. Att vi inte tillåter kriminell verksamhet till någon av våra hyresgäster. Så det känns jättebra att man inte får in det framåt. Bakåt kan jag inte göra någonting åt. Det är bara tragiskt att det har skett.

”Vi hade ju ingen fakta i det”

Hem & Hyra erbjuder Kjell Norling att titta på alla dokument med information om sexhandeln, något han vill göra först nästa vecka, efter kontakter med polisen.

Varför informerade du inte styrelsen i PP Pension om de indikationer på prostitution som ni fått?

– Men vi hade ju ingen fakta i det, utan polisen bad oss att avvakta. Och det stämmer inte det du säger. Jag vet inte var du fått det ifrån. Vi har ju styrelsemöte regelbundet, där vi berättar allting om vad som pågår i vår verksamhet.

Men Tomas Backlund, vice ordförande i PP Pension, säger att han inte har fått någon information om prostitution i lägenhetshotellet. Säger du nu att han har fått det?

– Jag säger bara, som jag sa till dig tidigare, att den information vi har fått från polisen är att det inte varit någon bevisning och att vi inte ska göra någonting. Hade det varit ett ärende och vi vetat att det har förekommit, så hade vi anmält det, kan jag säga.

Och det här har ni inte informerat styrelsen om?

– Det har inte varit ett ärende hos vår förvaltare, på det sättet. Hade det varit ett ärende och vi vetat att det har kommit, så hade vi anmält det, kan jag säga.

Och då hade ni informerat styrelsen?

– Ja, men självklart.

Känner du så här i efterhand att ni kanske borde ha informerat styrelsen?

– Nej, det finns massor med saker som sker i en fastighetsrörelse som vi inte vet och som är allvarliga. Det är klart att vi informerar allt till styrelsen som kan påverka vårt varumärke och liknande saker.

Men det här ansåg du inte vara tillräckligt allvarligt?

– Men det var inget ärende. Det var ju inte så att vi fick någon fakta. De ville ju till och med fortsätta utreda det. Det måste du förstå.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.