Annons

Efter skolan avslutas med fest

Växjö Projektet Efter skolan, trappas ned i Växjö. Men först blir det kvartersfest på Romavallen.

Projektet Efter skolan, är inne på sitt andra år. Och egentligen tar projekttiden slut nu i september, men i stället sker en avtrappning fram till december.

– Fram till dess har vi fortfarande en del aktiviteter inom sport och kultur, säger projektledare Martin Muro.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Däremot så slutar den andre projektledaren, Franco Rodriguez, sista september. I morgon är det något av grand finale på projektet, i form av en kvartersfest på Romavallen på Teleborg. Fotbollsturnering, backstapling, lokala artister, ansiktsmålning och fika står på dagordningen.

Annons

Martin Muro hoppas ändå på någon form av fortsättning på projektet, som handlar om att stärka ungas självkänsla, vidga deras nätverk och visa att det finns annat att göra än att vara hemma och driva i bostadsområdet.

– Vi vill gärna fortsätta med de viktigaste punkterna. Och det allra viktigaste är att ungdomar får möjlighet att träffas och ha aktiviteter. Det kommer vi inom Hyresgästföreningen att arbeta för. Projektet fick även fram sommarjobb till åtta ungdomar och det hoppas vi ska bli kvar, säger Martin Muro.

Läs ocksåParker otryggast för Rikshems hyresgäster i Västerås

Efter skolan, är ett samarbetsprojekt mellan Hyresgästföreningen, Växjöhem, Växjö kommun, Landstinget i Kronoberg och Ungdomsstyrelsen.

Annons

Läs mer om Efter skolan

Läs också Rikshem undersöker tryggheten i sina områden Flygande hyresgäster flyttar in på Kungshall Satsar 25 miljoner på trollstig och boulebana i Nolby Hallå där, Carola Wennmyr ...

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.