Annons

Får bo kvar trots slarv med hyran

Stockholm Kvinnan var sen med hyran under tre års tid. Trots det får hon bo kvar. Hovrätten menar att hyresvärden inte varit tillräckligt tydlig.

En kvinna i 40-årsåldern betalade under åren 2009 – 2011 mer eller mindre regelmässigt sin hyra för sent. Vid vissa tillfällen har hyresinbetalningen dröjt upp till fyra månader. Hyresnämnden bedömde att hyresavtalet skulle upphöra, ett beslut som nu Hovrätten upphäver.

Hyresvärden, Olov Lindgren, skickade två stycken rekommenderade brev, en rättelseanmaning och en uppsägning, till kvinnan, som dock inte hämtade ut något av breven. Värden sade därför upp hyresavtalet. Hovrätten bedömer att kvinnan allvarligt har åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst men att hyresvärden inte varit tillräckligt tydlig med att informera kvinnan om att hyresavtalet skulle sägas upp på grund av de bristande betalningarna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kvinnan har visat läkarintyg på att hon under perioder har varit deprimerad och haft en påföljande ekonomisk kris i anslutning till sjukdomen. Hon har också visat läkarintyg som visar att hon nu är på bättringsvägen. Kvinnan har sedan mars 2012 fast anställning med en nettoinkomst på 25 000 kronor vilket innebär att hon gott och väl ska ha råd att betala hyran. Hon har också etablerat kontakt med de sociala myndigheterna. Hovrätten bedömer därför att kvinnan ska kunna bo kvar i lägenheten med sina två barn.

Annons
Läs också Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Misshandlade och dödshotade sin hyresvärd – inneboende döms till fängelse och utvisning Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.