Annons

Förödelse och oro efter bilbränder i Göteborg

Göteborg Förödelsen är stor efter nattens bilbränder i Göteborg. Frölundabon Mostafa Hosseinzadeh såg sin bil brinna från sin lägenhet, men kunde inget göra. "Jag känner mig jätteotrygg", säger han.

Det var vid 21-tiden i går kväll som polis larmades om oroligheter och bränder på flera håll i Västra Götaland. Totalt har ett 80-tal bilar brunnit i regionen – hårdast drabbat är Göteborg och Trollhättan.

I Göteborg kom de första larmen från Frölunda och Hjällbo. Senare på kvällen, 22.40, ryckte polisen ut på nytt då bilar brann även i Gårdsten.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

I Frölunda brann 31 bilar och ytterligare 35 är skadade. Enligt polisen var det 6–8 maskerade ungdomar som eldade och kastade sten. Mostafa Hosseinzadeh som bor granne med Frölunda torg var en av de första att upptäcka att hans bil var attackerad.

– Först hörde jag en lång signal, en tuta, sedan något som sprängdes. Från balkongen på nionde våningen såg jag att bilen bredvid min brann. Jag sprang ner, ville bara försöka rädda min bil, men alla skrek att jag skulle springa därifrån för att det var farligt och då gjorde jag det, säger han.

Två rutor var krossade och det brann inne i bilen. Nu har Mostafa Hosseinzadeh polisanmält händelsen.

Annons
Läs ocksåHyresvärdar öppna för bilpooler - men intresset svagt utanför storstädernaman vid bilpool

– Det som hänt är tråkigt, jag vet inte vad motivet kan vara. Jag känner mig jätteotrygg i området, säger han.

På parkeringen vid Frölunda torg har 15 bilar på rad blivit helt eller delvis förstörda. Thomas Petersen är en av många som stannat till för att betrakta förödelsen.

– Min mamma som är 80 år bor här intill, på Mandolingatan. Hon kände röklukten och såg röken, och ringde mig tidigt i morse. Hon är rädd, på riktigt. Hon vågar inte gå ut på kvällarna, säger han och skakar på huvudet:

Läs ocksåSvårt bryta bilens dominans i Varberg

– Och jag kan inte skydda henne mot vad de här idioterna håller på med. Jag blir så förbannad. Nu går premierna upp på bilförsäkringarna, det kan du ge dig fan på.

Annons

Polisen i Göteborg har identifierat flera personer som ska ha deltagit vid bilbränderna. Under tisdagen greps två personer från Frölunda, 16 och 21 år gamla. Polisen räknade med att gripa fler under dagen.

De flesta bränder i regionen startade ungefär samtidigt. Enligt polisen kan det tyda på att attackerna har varit koordinerade.

Läs också Bilfri stadsdel splittrar Trollhättan - "Bara för en utvald klick" Därför måste du leva utan bil – så här reser vi i framtiden Ibrahims nya bil blev lågornas rov vid anlagd garagebrand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.