HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gavlegårdarnas hyror klara

Gävleborg Hyrorna är nu, efter medling, klara för hyresgästerna hos kommunala Gavlegårdarna. Hyrorna höjs med 1,2 procent från 1 februari. Gavlegårdarnas första yrkande var 2,5 procent.
Foto: Lena Mattsson
Hyrorna för Gavlegårdarnas hyresgäster på Öster och i övriga kommunen höjs med 1,2 procent från 1 februari.

– Det här är ett medlingsbud som vi har accepterat.

Det är den enda kommentar förhandlingsledare Owe Hellberg på Hyresgästföreningen i Gävle ville ge på tisdagen. Föreningens utgångsbud var en höjning på 0,7 procent som sedan blev 0,8 procent innan medlarna kopplades in.

Läs ocksåBesvärliga förhandlingar: Hyran klar i Linde – även för nästa år

Gavlegårdarnas första bud var på 2,5 procent vilket innan medling sänktes till 2 procent. Medlingsbudet som nu parterna antagit är alltså på i genomsnitt 1,2 procent från 1 februari.

– Behovet av hyreshöjning kommer främst från de kostnadsökningar vi ser inom skötsel, reparationer, underhåll och avfallshantering. Årets hyreshöjning ger dock inte kostnadstäckning för prisökningarna, så ett fortsatt arbete med effektiviseringar är nödvändigt, kommenterar Gavlegårdarnas vice vd Lars Lennmalm i ett pressmeddelande.

Alla tio kommunala hyresförhandlingar i länet är nu klara. Gavlegårdarnas och Ockelbogårdars hyresgäster får de högsta hyreshöjningarna och Bollnäsbostäder gör den lägsta höjningen.

Läs ocksåKlart med nya hyror i Älvkarleby

 

Fakta: Gävleborgs hyror 2018
Bolag Kommun Hyreshöjning i procent
Bollnäsbostäder Bollnäs 0,7
Gavlegårdarna Gävle                                                            1,2 *
Ljusdalshem Ljusdal                                                          0,75 *
Nordanstigsbostäder Nordanstig 0,8
Aefab Ovanåker 0,85
Faxeholmen Söderhamn 0,85
Hudiksvallsbostäder Hudiksvall 0,85
Hoforshus Hofors 0,9
Sandvikenhus Sandviken 1,05
Ockelbogårdar Ockelbo 1,1
* Från 1 februari
Läs också Nyanlända fick betala högre hyra Stora hyressänkningar i nytt Uppsalaområde Grannar sparade 168 000 på att neka hyreskrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.