HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gavlegårdarnas hyror klara

Gävleborg Hyrorna är nu, efter medling, klara för hyresgästerna hos kommunala Gavlegårdarna. Hyrorna höjs med 1,2 procent från 1 februari. Gavlegårdarnas första yrkande var 2,5 procent.
Foto: Lena Mattsson
Hyrorna för Gavlegårdarnas hyresgäster på Öster och i övriga kommunen höjs med 1,2 procent från 1 februari.

– Det här är ett medlingsbud som vi har accepterat.

Det är den enda kommentar förhandlingsledare Owe Hellberg på Hyresgästföreningen i Gävle ville ge på tisdagen. Föreningens utgångsbud var en höjning på 0,7 procent som sedan blev 0,8 procent innan medlarna kopplades in.

Läs ocksåAllbohus vill höja hyran med 4,1 procent

Gavlegårdarnas första bud var på 2,5 procent vilket innan medling sänktes till 2 procent. Medlingsbudet som nu parterna antagit är alltså på i genomsnitt 1,2 procent från 1 februari.

– Behovet av hyreshöjning kommer främst från de kostnadsökningar vi ser inom skötsel, reparationer, underhåll och avfallshantering. Årets hyreshöjning ger dock inte kostnadstäckning för prisökningarna, så ett fortsatt arbete med effektiviseringar är nödvändigt, kommenterar Gavlegårdarnas vice vd Lars Lennmalm i ett pressmeddelande.

Alla tio kommunala hyresförhandlingar i länet är nu klara. Gavlegårdarnas och Ockelbogårdars hyresgäster får de högsta hyreshöjningarna och Bollnäsbostäder gör den lägsta höjningen.

Läs ocksåVäxjöbostäder vill höja hyran med nästan fyra procent nästa år

 

Fakta: Gävleborgs hyror 2018
Bolag Kommun Hyreshöjning i procent
Bollnäsbostäder Bollnäs 0,7
Gavlegårdarna Gävle                                                            1,2 *
Ljusdalshem Ljusdal                                                          0,75 *
Nordanstigsbostäder Nordanstig 0,8
Aefab Ovanåker 0,85
Faxeholmen Söderhamn 0,85
Hudiksvallsbostäder Hudiksvall 0,85
Hoforshus Hofors 0,9
Sandvikenhus Sandviken 1,05
Ockelbogårdar Ockelbo 1,1
* Från 1 februari
Läs också Byggebos hyror klara för 2020 Luleå hockey sponsras mest i hela Norrland Du sponsrar föreningslivet med din hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.