HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hon betalade tusen kronor mer än tidigare hyresgäst

Helsingborg Gärd Anderssons värd renoverade systematiskt. När hon bytte lägenhet fick hon parkettgolv men hon fick också betala tusen kronor mer än den tidigare hyresgästen hade gjort.
Foto: Gry Ellebjerg

Gärd Andersson frös i sin gamla lägenhet och bestämde sig för att byta till en ny. När hennes grannar flyttade fick hon ta över deras men den var sliten och i behov av renovering. Då var ägaren Akelius som systematiskt renoverade en lägenhet så fort en hyresgäst flyttade ut. Sedan den första september såldes fastigheten till Folksamgruppen och om de fortsätter i Akelius anda återstår att se.
Gärd Andersson flyttade in i en lägenhet med nya parkettgolv. Tak, väggar, fönster och lister var nymålade. Kök och badrum utbytta.
Hyresgästerna som bodde här innan Gärd Andersson hade 1 000 kronor mindre i hyra än vad hon har. Idag betalar hon 7 044 kronor för tvåan på 62 kvadrat.
Några hundra meter bort bor Gert-
Eric Rasmusson i en tvårummare. Han gjorde samma sak som Gärd Andersson och bytte lägenhet. Den nya hade helrenoverats med undantag för badrummet. Han fick en hyreshöjning med cirka
1 100 kronor och betalar 6 538 i månaden.
– Jag är sjukpensionär så det är klart att det är mycket pengar för mig. Akelius kallade renoveringen ”First Class”. Det har blivit stor ruljangs på hyresgäster. När de flyttar in är folk glada att de har fått en bostad och tänker inte så mycket på vad det kostar. Efter ett tag inser de att de inte har ekonomi för det och flyttar, säger Gert-Eric Rasmusson.
Gärd Andersson trivs i sin lägenhet och är nöjd med renoveringen men tycker precis som Gert-Eric Rasmusson att hyrorna är lite höga.
– Jag är pensionär och har bostadsbidrag. Jag har fått en varmare lägenhet och trivs trots att hyran är hög. Min lägenhet behövde renoveras men jag tycker det räcker om det görs vid behov. Jag har en känsla av att de renoverar oavsett behov.

Annons
Annons
Läs också Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.