Annons

Hyresgäster stoppade prövning av hyrorna i Malmöfastighet

Malmö Flera hyresgäster hos den omskrivna Malmövärden krävde rejält sänkta hyror. När värden sade nej vände de sig till hyresnämnden men det blev aldrig någon prövning.
Foto: Anders Högmark
Hyresgästen Terez Kiss krävde nära en halvering av sin hyra.

Samma dag som det var dags för förhandlingar mellan hyresvärden Frank & Robert Dovic AB och Hyresgästföreningen i hyresnämnden återkallades ansökningarna av hyresgästerna via deras ombud på Hyresgästföreningen. Hyresgästerna hade redan kommit överens med sin hyresvärd. Exakt vad uppgörelsen består av vill Terez Kiss, en av hyresgästerna inte berätta.

– Nej, jag kan inte säga något. Jag har skrivit under ett sekretessavtal, säger Terez Kiss.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men du har fått lägre hyra i alla fall?

Annons

– Jag vill inte svara på det, säger Terez Kiss.

Fastigheten ligger på Möllevången i centrala Malmö.

Hyresgästföreningen försökte i fjor få fastigheten på Möllevången i Malmö tvångsförvaltad sedan det visat sig att hyresvärden skrev andrahandskontrakt med hyresgästerna. Hyresgästföreningen ansåg att andrahandskontraktet var ett sätt att kringgå hyreslagen i syfte att pumpa upp hyrorna, men det blev aldrig någon tvångsförvaltning. Hyresgästföreningen förlorade i hyresnämnden. Däremot lovade hyresvärdens ombud inför nämnden att skriva förstahandskontrakt med alla hyresgäster. När Hem & Hyra besökte huset i början av året var det ingen av de hyresgäster som vi träffade som fått något förstahandskontrakt. En av hyresgästerna, Jordanka Stefanova, har bott i huset i femton år i andra hand och betalade 7 000 kronor för sin etta. Terez Kiss hade krävt nästan en halvering av sin hyra, från 9 600 kronor till 5 500 kronor.

Hyresvärden Robert Dovic vill inte lämna några kommentarer.

Annons

 

Läs också 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Västsvenska värdarnas rekordhöga krav för 2025 – här är hela listan Halländska värdarnas rekordhöga krav för 2025 – här är hela listan Skyhöga hyreskrav i Västsverige – privata värdar vill höja med upp till 16,4 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.