HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster stoppade prövning av hyrorna i Malmöfastighet

Malmö Flera hyresgäster hos den omskrivna Malmövärden krävde rejält sänkta hyror. När värden sade nej vände de sig till hyresnämnden men det blev aldrig någon prövning.
Foto: Anders Högmark
Hyresgästen Terez Kiss krävde nära en halvering av sin hyra.

Samma dag som det var dags för förhandlingar mellan hyresvärden Frank & Robert Dovic AB och Hyresgästföreningen i hyresnämnden återkallades ansökningarna av hyresgästerna via deras ombud på Hyresgästföreningen. Hyresgästerna hade redan kommit överens med sin hyresvärd. Exakt vad uppgörelsen består av vill Terez Kiss, en av hyresgästerna inte berätta.

– Nej, jag kan inte säga något. Jag har skrivit under ett sekretessavtal, säger Terez Kiss.

Läs ocksåHyresgästerna på trygghetsboendet i Uddevalla får inte tillbaks överhyran"Jag borde få arvode från Hyresgästföreningen, för jag har gjort deras jobb, säger Karl Olsson Tiljander i Uddevalla, efter att han fått rätt i hyresnämnden. Nu ska Hyresgästföreningen förhandla för Karls 69 grannlägenheter.

Men du har fått lägre hyra i alla fall?

– Jag vill inte svara på det, säger Terez Kiss.

Fastigheten ligger på Möllevången i centrala Malmö.

Hyresgästföreningen försökte i fjor få fastigheten på Möllevången i Malmö tvångsförvaltad sedan det visat sig att hyresvärden skrev andrahandskontrakt med hyresgästerna. Hyresgästföreningen ansåg att andrahandskontraktet var ett sätt att kringgå hyreslagen i syfte att pumpa upp hyrorna, men det blev aldrig någon tvångsförvaltning. Hyresgästföreningen förlorade i hyresnämnden. Däremot lovade hyresvärdens ombud inför nämnden att skriva förstahandskontrakt med alla hyresgäster. När Hem & Hyra besökte huset i början av året var det ingen av de hyresgäster som vi träffade som fått något förstahandskontrakt. En av hyresgästerna, Jordanka Stefanova, har bott i huset i femton år i andra hand och betalade 7 000 kronor för sin etta. Terez Kiss hade krävt nästan en halvering av sin hyra, från 9 600 kronor till 5 500 kronor.

Hyresvärden Robert Dovic vill inte lämna några kommentarer.

 

Läs också Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning Pitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp Så kämpar Pia-Marie och Inga mot sina sjuka mammors skyhöga hyror: "Chockhöjning" Kampen är över - Ann-Marie, 94, slipper hyreshöjning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.