HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresklart i Gagnef och Leksand

Dalarna Hyrorna för de kommunala hyresgästerna i Gagnef och Leksand är klara. I Gagnef höjs hyrorna med 0,7 procent. I Leksand höjs hyrorna med 0,65 procent.
Johanna Lindström, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Borlänge och Gagnefsbostäders vd Lars-Olof Nordqvist är båda nöjda med den senaste hyresuppgörelsen.

Hyresgästföreningen och Gagnefsbostäder har alltså kommit överens om hyrorna för 2018. Uppgörelsen innebär en höjning med 0,7 procent från 1 januari 2018.

Grannkommunen Leksands kommunala bostadsföretag höjer hyrorna något mindre, 0,65 procent.

Annons
Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

Sedan tidigare har hyresuppgörelser gjorts i Rättvik, 0,64 procent, och Gamla Byn i Avesta, 0,7 procent. De övriga elva allmännyttiga bostadsbolagen förhandlar fortfarande om nästa års hyror.

Annons
Bolag Kommun Hyreshöjning
i procent
Gagnefsbostäder Gagnef 0,7
Gamla Byn Avesta 0,7
Leksandsbostäder Leksand 0,65
Rättviksfastigheter Rättvik 0,64
Läs också Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.