HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kfast:s nybyggda bostadsrätter ska stå tomma i tre månader

Eskilstuna De tre nyproducerade hus i Tunafors som Eskilstuna Kommunfastigheter vill sälja kommer i så fall att stå tomma i tre månader innan lägenheterna blir bostadsrätter. I april avgörs frågan i kommunfullmäktige.
Foto: Mathin (CC BY-SA 3.0)
Riksbyggen har bildat bostadsrättsföreningen Skolmästaren, som ska köpa tre hus i Tunafors av Eskilstuna kommunfastigheter om kommunfullmäktige godkänner affären.

Det var i december som Kommunfastigheters styrelse fattade beslut om försäljning av de tre husen på Eskilsgatan 71, 73 och 85 med sammanlagt 24 lägenheter. Då var tanken att Riksbyggen skulle köpa de nybyggda husen med tillträdesdatum 1 juli 2018, i samband med att lägenheterna blir inflyttningsklara. Efter att beslutet hade fattats av en oenig styrelse kom det dock fram att Riksbyggen ville skjuta fram datumet och ta över byggnaderna först tre månader senare, 1 oktober.

– Det är för att vi vill undvika att tillträda under sommaren och mitt i en semesterperiod då många är lediga. Med tillträde och inflyttning i oktober så får vi lite mer tid på oss att förbereda och att få saker och ting på plats, skriver Elin Sjöstrand, regionchef på Riksbyggen bostad öst, i ett sms till Hem & Hyra.

Läs ocksåHyresgäster kluvna till omtvistad ombildning i Göteborg

Vid ett extrainsatt möte fattade Kfast:s styrelse beslut om att godkänna försäljningen med de nya förutsättningarna, men till ett högre pris. Bostadsrättsföreningen som har startats av Riksbyggen måste betala 57,5 miljoner kronor, en halv miljon mer än enligt den tidigare överenskommelsen, eftersom husen ska stå tomma under sommaren och början av hösten. Kommunfastigheter beräknar att göra en vinst på 4,5 miljoner kronor på affären.

Kommunfastigheters moderbolag, Eskilstuna kommunföretag, har godkänt försäljningen. Kommunfullmäktige ska ta ställning i frågan i slutet av april.

Läs också Korta köer till nybyggt: Så snabbt får du en hyresrätt – om du har råd Duschade trots att kaklet var borta – nu måste mannen flytta Telge Bostäder blöder miljoner – nu sänks hyran för att få tomma lägenheter uthyrda De fick sänkta hyror efter två års kamp – flyttar ändå: ”Förlorat glädjen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.