HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Klartecken för attefallshus vid arenan i Östersund

Östersund 18 attefallshus för nysvenskar och unga i Östersund ställs upp mellan arenan och Tallbacksvägen.
Foto: Åsa Eriksson
Här till höger om Tallbacksvägen bakom arenan kommer de nya attefallshusen ställas upp.

Nu är det klart att bostadsbolaget Östersundshem får bygglov för ytterligare 18 attefallshus, som ska byggas nära Jämtkraft Arena i Östersund.

– Bostäderna behövs och vi bedömde att det var en lämplig plats, det säger Florian Stamm, ordförande i Miljö- och samhällsnämnden till P4 Jämtland.

Annons
Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

Den kritik som framförts att placeringen vid arenan kan innebära höga bullernivåer och att värdet på husen i villaområdet intill kan sjunka, oroar inte Florian Stamm.

Han betonar att det handlar om tillfälliga bostäder och att bygglovet bara gäller i fem år. Sedan måste attefallshusen flyttas eller rivas.

Annons
Fakta: Östersundshems attefallshus

Av Östersundshem kallade Innanförskapshem.

Erbjuds till nyanlända som fått uppehållstillstånd (men inte kommunplacering), ungdomar och studenter.

Hyra: 5500 kr/mån inkl. varmvatten, el och bredband.

Boyta: 25 kvm (plus ett sovloft med låg takhöjd.) Det finns även en utvändig altan.

Max tre personer i ett hus, undantag kan medges för familjer med fler egna barn. Tillstånd för utökat antal boende lämnas av hyresvärd efter särskild prövning. Dock max fem personer totalt.

Om hyresgästen under de första 6 månaderna levt upp till Östersundshems riktlinjer gällande attefallshusen kan hyresavtalet förlängas med 6 månader åt gången men som längst fem år.

Under hyresperioden ställs krav på att du som hyresgäst är registrerad i Östersundshems bostadskö och aktivt söker permanent boende, minst en lägenhet per kvartal.

Andrahandsuthyrning: Du har ej rätt att hyra ut lägenheten till andra eller låta någon annan skriva sig på din adress.

Östersundshem har låtit Pilgrimstahus bygga 100 attefallshus. Inköpskostnaden var cirka 670 000 kronor styck, varav 435 000 kronor för själva huset och bygget. Resten är för inventarier, material och värmepump.

Planen är att 6-8 stycken hus ska ställas upp på varje område.I dagsläget har knappt hälften ställts upp och iordningställts.

Läs också Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?” "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.