HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hem & Hyras fem mest lästa Skånenyheter

Skåne I Kävlinge hamnade hyresgäster i rejäl konflikt med värden om tv-kanaler. Den nyheten är mest läst på Hem & Hyras Skånewebb under första delen av 2020. En artikel om en stämning på en halv miljon kronor mot en kattägare är också väl läst, liksom en artikel om en ugn som exploderade i en lägenhet i Malmö. Här är de 5 mest lästa Skånenyheterna.
Det är en dramatiskt bild tagen efter att en ugn exploderade i en lägenhet i Malmö. Delar av lägenhetens yttervägg i tegel har blåsts ut och fallit ner på gården. Bilden till höger representerar hyresgästernas förlust av tv-kanaler när kommunala hyresvärden KKB drog in fiber.
1. Konflikt om tv-kanaler efter indragen fiber

I samband med att värden drog in fiber försvann över tio tv-kanaler men hyresgästerna fick fortsätta betala. ”Vi är vansinniga. Det snackas mycket bland oss grannar. Folk är jättearga. Vi betalar för något vi inte längre får” reagera en hyresgäst. Läs hela nyheten här.

Läs ocksåYlva har försökt bo kollektivt i tio år – men lagarna sätter stoppKollektiv
2. Kattkiss i hela lägenheten – hyresgäst stäms på närmare halv miljon

Hyresvärden kräver närmare en halv miljon kronor för en nerkissad lägenhet. Hyresgästens katter får skulden. Men Hyresgästföreningen har en annan åsikt och försvarar den stämda kvinnan. Fallet är ännu inte avgjort.
Läs hela nyhetsartikeln här.

3. Förstörelse för en miljon kronor när ugn exploderade

Kvinnan skulle baka men glömde bort att hon förvarade sprejburkar i ugnen. Explosionen som uppstod orsakade stora skador på hyreshuset. Kvinnan dömdes till dagsböter för allmänfarlig vårdslöshet.
Läs hela artikeln här.

4. Mätte vattenförbrukning – vill kasta ut hyresgäster

Fastighetsägaren Victoria park ville göra sig av med två hyresgäster på Herrgården i Malmö. Männen bodde i samma trapp och båda bostäderna pekades ut som “madrassboende”.
Läs hela artikeln här. 
Och här hur det gick.

5. Hyresnämnden: lekande barn stör granne för mycket

En kvinna i huset på Rosengård irriterade sig på ljud från grannbarnen. Victoria Park fick klartecken att kasta ut sjubarnsfamiljen.
Läs hela artikeln här.

Läs också Hyresvärd anmäls till Advokatsamfundet: ”Han behöver få en rejäl varning” Hyresvärden gick under jorden – nu säljs husen på exekutiv auktion: ”Det här har inte varit schysst” Försvunnen värd riskerar höga viten: "Tämligen akut ärende" Hyresvärden försvann – hyresgäster lämnas utan värme och varmvatten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.