HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Måttfull representation hos Mälardalens bostadsbolag

Södermanland Uppsalahem lade mest pengar på representation av bolagen i Mälardalen under 2011. På andra plats kommer Mimer i Västerås som lade 297 000 kronor.

Hem & Hyra har undersökt hur mycket pengar de kommunala bostadsbolagen i Mälardalen lägger på representation. Bolagen i regionen är relativt måttfulla. I flera fall handlar det endast om frallor till styrelsemöten, avtackningar och julbord för personalen. Mimer i Västerås uppger till exempel att kostnaderna för två gemensamma personalaktiviteter per år uppgår till 600 kronor per person.

Det bolag som lägger mest pengar på representation är Uppsalahem, som också är det största bolaget i Mälardalen. 2011 spenderade bolaget totalt 857 000 kronor på representation, varav den största biten, 674 000 kronor, är intern.

Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Strängnäs Fastighets AB, där Strängnäs Bostads AB ingår, lade under 2011 närmare 103 923 kronor på representation. Lars Keyser, vd för Strängnäs Bostads AB, uppskattar att Strängnäs Bostads AB representerar för en femtedel av den angivna summan på grund av att bostadsbolaget endast belastar koncernen med en begränsad andel av kostnaderna som är gemensamma för hela koncernen.

Annons

Minst pengar på representation spenderade Arbogabostäder –under 2011 var kostnaden för intern representation 908 kronor. Pengarna räckte till en blomma och mackor i samband med möten, enligt vd Lars Johansson. 

– Vi är väldigt restriktiva med representation och har nästan ingen extern. Någon enstaka gång bjuder vi en affärsbekant på dagens lunch, säger han.

Annons
Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem
Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Systrarna har skulder – räddas av att bo tillsammans Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.