Annons

Måttfull representation hos Mälardalens bostadsbolag

Södermanland Uppsalahem lade mest pengar på representation av bolagen i Mälardalen under 2011. På andra plats kommer Mimer i Västerås som lade 297 000 kronor.

Hem & Hyra har undersökt hur mycket pengar de kommunala bostadsbolagen i Mälardalen lägger på representation. Bolagen i regionen är relativt måttfulla. I flera fall handlar det endast om frallor till styrelsemöten, avtackningar och julbord för personalen. Mimer i Västerås uppger till exempel att kostnaderna för två gemensamma personalaktiviteter per år uppgår till 600 kronor per person.

Det bolag som lägger mest pengar på representation är Uppsalahem, som också är det största bolaget i Mälardalen. 2011 spenderade bolaget totalt 857 000 kronor på representation, varav den största biten, 674 000 kronor, är intern.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Strängnäs Fastighets AB, där Strängnäs Bostads AB ingår, lade under 2011 närmare 103 923 kronor på representation. Lars Keyser, vd för Strängnäs Bostads AB, uppskattar att Strängnäs Bostads AB representerar för en femtedel av den angivna summan på grund av att bostadsbolaget endast belastar koncernen med en begränsad andel av kostnaderna som är gemensamma för hela koncernen.

Annons

Minst pengar på representation spenderade Arbogabostäder –under 2011 var kostnaden för intern representation 908 kronor. Pengarna räckte till en blomma och mackor i samband med möten, enligt vd Lars Johansson. 

– Vi är väldigt restriktiva med representation och har nästan ingen extern. Någon enstaka gång bjuder vi en affärsbekant på dagens lunch, säger han.

Annons
Läs ocksåUppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljonerCarolina Munkfors och Max Pettersson ståt på marken, Jocke Honkamäki står en våning upp i en byggnadsställning under uppbyggnad vid en ljus men smutsig putsad fasad. Längst till vänster syns en del av en lastbil. Uppsalahem har tvingats renovera fönster i Eriksberg och Svartbäcken genom ett åtgärdsföreläggande från kommunen.
Läs också Gottsunda centrum firar 50 år – nu rustas miljonprogramshusen Ingrid i Gottsunda fick besök av EU-projekt – så vill Uppsalahem minska sitt klimatavtryck Okända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska” Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.