Annons

Ny ordförande i Sollentuna

Sollentuna Efter alla turer höll Sollentunaföreningen ett extrainsatt årsmöte igår. Målet var att få igång verksamheten och att välja ny styrelse.

Det var i våras som misstankarna hopade sig att allt inte hade gått rätt till i Sollentunas Hyresgästförenings bokföring. Regionstyrelsen för Hyresgästföreningen Stockholm begärde en granskning av räkenskapsåret 2011 som blev klar i september och revisorerna reste flagg. Nu kommer de även att gå igenom 2010 och 2009 års bokföring.

På mötet under torsdagen valdes Arne Lovén till ny ordförande med tydlig majoritet över tidigare ordföranden JP Mattsson. Dessutom valdes även platser i förhandlingsdelegationen och förhandlingsrådet.
– Det var en del nya namn, förhoppningsvis kan vi få in lite nytt blod och att det funkar. Det är ändå en kärnuppgift att företräda hyresgästerna i hyresförhandlingarna, det kan vi göra nu, säger Terje Gunnarson, ordförande för Hyresgästföreningen region Stockholm.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ni beslutade er till slut för att polisanmäla den tidigare styrelsen, hur kommer det sig?
– Anledningen till polisanmälan är att pengar sattes in på fel konton, man har betalat ersättning för tjänster utan kvitton och utan att betala arbetsgivaravgifter. Sådant ska alltid gå igenom regionkontoret. Det här är otrevliga ärenden, enda sättet att få någon rätsida på det är att överlämna det till rättsväsendet, säger Terje Gunnarson.

Annons

Hur tufft var det att polisanmäla förtroendevalda inom Hyresgästföreningen?
– Det var ett svårt och olustigt beslut, vi var heller inte helt eniga i regionstyrelsen. Till slut landade vi ändå i att polisanmäla hela föreningens styrelse. Sitter man där har man en skyldighet att hålla sig informerad. Dom som är indragna kanske känner sig förorättade medan det finns andra som menar att styrelsen kommer undan för lätt.

Annons

Läs mer: Sollentunaföreningen begick bokföringsbrott

Läs också 25 procent dyrare att parkera till vänster i dubbelgaraget Ingen hyressänkning på Malmvägen Sollentunaföreningen kräver upprättelse Polisen lägger ner utredning om Sollentunaföreningen Ny styrelse vald i Sollentuna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.